Főoldal > AKTUÁLIS > Akupunktúrával a szépségért!

Akupunktúrával a szépségért!

0

Írta:

A szépészeti kezelések tekintetében egyre jobban előtérbe kerülnek a természetes és hagyományos orvoslási technikák. Ezt jól példázza az is, hogy a héten rendezett Beauty World Japan elnevezésű kiállításon sorban álltak a nők, hogy kipróbálják a jótékony hatásáról régóta ismert, Kínából 1500 éve Japánból érkezett akupunktúrát.   Kitagava Takesi akupunktúra-terapeuta elmondta, hogy az arcbőrbe szúrt apró […]

A szépészeti kezelések tekintetében egyre jobban előtérbe kerülnek a természetes és hagyományos orvoslási technikák. Ezt jól példázza az is, hogy a héten rendezett Beauty World Japan elnevezésű kiállításon sorban álltak a nők, hogy kipróbálják a jótékony hatásáról régóta ismert, Kínából 1500 éve Japánból érkezett akupunktúrát.
 
Kitagava Takesi akupunktúra-terapeuta elmondta, hogy az arcbőrbe szúrt apró tűk aktivizálják a természetes felszíni gyógyító erőket. “Ez nem orvosi vagy sebészi eljárás. A páciens testének természetes gyógyító energiáit használjuk fel” – magyarázta.

Japán világszinten a szépségipari termékek és szolgáltatások második legnagyobb felvevő piaca, becslések szerint tavaly több mint 15 billió dollár forgalmat bonyolított le.

Az akupunktúra hivatalos engedélyeztetése a japán Meidzsi-kor idején (1868-1912), mintegy százharminc éve kezdődött. A szigetországban jelenleg mintegy negyvenezer regisztrált akupunkturista dolgozik, és több mint százötven, a hagyományos kezelésekre szakosodott iskola működik.

Fotó: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X