Főoldal > AKTUÁLIS > A fogmosás elmulasztása szívbetegséget okozhat

A fogmosás elmulasztása szívbetegséget okozhat

0

Írta:

A University College London felmérése 11 ezer felnőtt emberre terjedt ki és nyolc éven át folyt. A végeredmény: akik kevésbé gyakran mostak fogtak, 70 százalékkal nagyobb eséllyel lettek szívbetegek, mint azok, akik reggel és este megtették. A kutatók mindazonáltal hangsúlyozták, hogy összességében a szájtisztaság elhanyagolása és a szívbetegségek közötti összefüggés meglehetősen laza. Ami a lehetséges […]

A University College London felmérése 11 ezer felnőtt emberre terjedt ki és nyolc éven át folyt. A végeredmény: akik kevésbé gyakran mostak fogtak, 70 százalékkal nagyobb eséllyel lettek szívbetegek, mint azok, akik reggel és este megtették.

A kutatók mindazonáltal hangsúlyozták, hogy összességében a szájtisztaság elhanyagolása és a szívbetegségek közötti összefüggés meglehetősen laza.

Ami a lehetséges okot illeti: az orvosok szerint a fogíny és a száj gyulladásai lehetnek összefüggésben az érelzáródások kialakulásával.

A fogmosás és a szívbajok összefüggéséről ez az első tanulmány, a fogínybetegségek és a szív állapotának kapcsolatáról már születtek korábban is felmérések, és összefüggést találtak készítőik – jegyezte meg egy brit lap.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X