Főoldal > AKTUÁLIS > Forradalmi újdonság: életmentő alsónemű

Forradalmi újdonság: életmentő alsónemű

0

Írta:

Okossága annak a bioszenzornak köszönhető, amelyet beépítettek az alsónemű gumipántjába. A szenzor érintkezik a bőrrel, ennek révén gyűjt adatokat viselője szervezetéről. A találmány a kaliforniai San Diegó-i Egyetem tudóscsapatának köszönhető, vezetőjük Joseph Wang nanotechnológiai professzor. A ruhadarabot mindenek előtt a hadseregben rendszeresítenék. Az alsónemű ugyanis képes sebesülés esetén diagnosztizálni a sérülést, sőt fájdalomcsillapítót adagolni a […]

Okossága annak a bioszenzornak köszönhető, amelyet beépítettek az alsónemű gumipántjába. A szenzor érintkezik a bőrrel, ennek révén gyűjt adatokat viselője szervezetéről. A találmány a kaliforniai San Diegó-i Egyetem tudóscsapatának köszönhető, vezetőjük Joseph Wang nanotechnológiai professzor.

A ruhadarabot mindenek előtt a hadseregben rendszeresítenék. Az alsónemű ugyanis képes sebesülés esetén diagnosztizálni a sérülést, sőt fájdalomcsillapítót adagolni a sebesült szervezetébe, és esetenként magát a sérülést is kezelni. 

A katonaságon túl a találmány lehetővé teszi idős emberek távmegfigyelését, riaszthat agyi katasztrófa esetén vagy abnormális vércukorszint-változáskor.

 Wang professzor mindazonáltal megjegyezte, hogy még eltelik némi idő, míg “felruházzák” az újdonsággal a katonákat, mivel tökéletesíteni kell az intelligens gumipántot, hogy elég kicsi és strapabíró legyen bárki napi ténykedésének elviseléséhez.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X