Főoldal > AKTUÁLIS > A kabalák növelik a teljesítményt

A kabalák növelik a teljesítményt

0

Írta:

A kölni egyetem a Psychological Science című szaklapban mutatta be eredményeit, amelyek tanulsága szerint az embereknek egy amulett birtokában több önbizalma lesz, és magasabb célokat tűznek ki maguk elé – magyarázta Lysann Damisch, a kutatás vezetője.  A szerencsehozóktól még nem lesz telitalálatosunk a lottón – fejtette ki Helga Schachinger bécsi pszichológus. Arra azonban alkalmasak, hogy […]

A kölni egyetem a Psychological Science című szaklapban mutatta be eredményeit, amelyek tanulsága szerint az embereknek egy amulett birtokában több önbizalma lesz, és magasabb célokat tűznek ki maguk elé – magyarázta Lysann Damisch, a kutatás vezetője. 

A szerencsehozóktól még nem lesz telitalálatosunk a lottón – fejtette ki Helga Schachinger bécsi pszichológus. Arra azonban alkalmasak, hogy mérhetően többet hozzanak ki a jelenlévő erőforrásokból, tudásból. Aki jól felkészül és megerőlteti magát, kabalája segítségével láthatóan növelni képes teljesítményét.

Az amulett hatása attól függ, hogy hisznek-e benne – folytatta Schachinger. A placebóhatáshoz hasonlóan a hit a kulcs mindenhez – legyen az önmagunkba vetett vagy partnerünk által irántunk tanúsított. A pszichológus szerint még alkoholmentes sörtől is be lehet rúgni, ha úgy hisszük, van benne szesz.

E segítségek azon meggyőződésünket erősítik, hogy önerőből is képesek vagyunk dolgokat elérni. Ennek a mindennapokban is nagy jelentősége van az iskolában éppúgy, mint a munkahelyen. Azt már mindenki maga dönti el, hogy erőtartalékait egy kapcsolat, egy pszichológus vagy babona segítségével mozgósítja.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X