Főoldal > AKTUÁLIS > A magány ugyanolyan káros az egészségre, mint a dohányzás

A magány ugyanolyan káros az egészségre, mint a dohányzás

0

Írta:

Az orvosoknak és az egészséggel foglalkozó tudósoknak ezért ugyanolyan komolyan kell venni a páciensek szociális kapcsolatait, mint a dohányzási, étkezési és sportolási szokásaikat. A kutatók következtetéseiket összesen 148 tanulmány elemzése során vonták le, amelyek háromszázezer ember adatainak felhasználásával készültek.     Az eredmények szerint azoknak az embereknek, akik jó baráti és ismeretségi körrel rendelkeznek, ötven százalékkal […]

Az orvosoknak és az egészséggel foglalkozó tudósoknak ezért ugyanolyan komolyan kell venni a páciensek szociális kapcsolatait, mint a dohányzási, étkezési és sportolási szokásaikat.

A kutatók következtetéseiket összesen 148 tanulmány elemzése során vonták le, amelyek háromszázezer ember adatainak felhasználásával készültek.
   
Az eredmények szerint azoknak az embereknek, akik jó baráti és ismeretségi körrel rendelkeznek, ötven százalékkal nagyobbak a túlélési esélyeik, mint a kevésbé szociálisaknak. A magány mint kockázati tényező hatásfoka a dohányzáséval megegyező, a túlsúlyét és a mozgáshiányét pedig túl is szárnyalja.
   
Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X