Főoldal > AKTUÁLIS > Napi két alma csökkenti a koleszterinszintet

Napi két alma csökkenti a koleszterinszintet

0

Írta:

Mielőtt megennénk a gyümölcsöket, legalább 40 másodpercen át 50-52 Celsius-fokos meleg vízben mossuk meg, hogy eltávolítsuk héjukról a baktériumokat – tette hozzá Máire Goeghegan-Quinn, a kutatási és fejlesztési biztos szóvivője. A brüsszeli bizottság ajánlása az Isafruit elnevezésű integrált európai kutatási projekt eredményein alapul. A gyümölcsfogyasztás előnyeit vizsgáló programban mintegy 60 kutatóintézet 200 szakembere vesz részt […]

Mielőtt megennénk a gyümölcsöket, legalább 40 másodpercen át 50-52 Celsius-fokos meleg vízben mossuk meg, hogy eltávolítsuk héjukról a baktériumokat – tette hozzá Máire Goeghegan-Quinn, a kutatási és fejlesztési biztos szóvivője.

A brüsszeli bizottság ajánlása az Isafruit elnevezésű integrált európai kutatási projekt eredményein alapul. A gyümölcsfogyasztás előnyeit vizsgáló programban mintegy 60 kutatóintézet 200 szakembere vesz részt 16 országból.

A 13,8 millió eurós (csaknem 3,9 milliárd forintos) költségvetésű kutatási projekt 2006 januárjában kezdődött és idén nyáron fejeződik be – olvasható az Isafruit honlapján (www.isafruit.org).

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X