Főoldal > AKTUÁLIS > A jelszó: csakis gyalog!

A jelszó: csakis gyalog!

0

Írta:

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiemelt rendezvénysorozata közé tartozó eseményt nemzetközi mozgalomként a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én. 1995-ben már a Föld öt kontinensén rendeztek gyalogló napot, míg hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Tavaly már a világ 82 országában rendezték meg az eseményt, amelynek közvetlen célja a […]

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiemelt rendezvénysorozata közé tartozó eseményt nemzetközi mozgalomként a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én.

1995-ben már a Föld öt kontinensén rendeztek gyalogló napot, míg hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Tavaly már a világ 82 országában rendezték meg az eseményt, amelynek közvetlen célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, a lehető legtöbb ember mozgósítása a rendszeres testmozgás érdekében. A közvetett cél pedig, hogy minél több településen rendezzenek Gyalogló Napot, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát. A gyalogolás az emberek többségének nem megerőltető, edzettséget nem igényel, a program pedig a túrázóknak és a kellemes sétát kedvelőknek egyaránt örömet jelenthet.

Az esemény – melynek koordinációját, irányítását, s lebonyolítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, s annak helyi szervezői végzik – a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban zajlik.

Résztvevő bárki lehet – lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül – aki a nevezésben foglaltakat elfogadja, s hajlandó az ajánlott 5-10 km-es túratávon végiggyalogolni. Az esemény fontos kitétele, hogy futni tilos!

A szervezők által megjelölt helyszínek folyamatosan jelennek meg a www.masport.hu/Vilag-Gyaloglo-Nap.html oldalon.

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X