Főoldal > AKTUÁLIS > Egy napra a futóké Budapest! – Rajtol a Nike Félmaraton

Egy napra a futóké Budapest! – Rajtol a Nike Félmaraton

0

Írta:

A jubileumi félmaraton szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor rajtol a Városligetből, a Kós Károly sétányról. A 21,097 kilométeres táv teljesíthető egyéniben, illetve párban is (13,9 km – 7,2 km). Bár a mezőny egyszerre indul, a futók a tervezett időnek megfelelően kialakított rajtzónákból kezdhetik meg választott távjukat, teljesítésüket iramfutók is segítik. Az elmúlt 15 évben a […]

A jubileumi félmaraton szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor rajtol a Városligetből, a Kós Károly sétányról. A 21,097 kilométeres táv teljesíthető egyéniben, illetve párban is (13,9 km – 7,2 km). Bár a mezőny egyszerre indul, a futók a tervezett időnek megfelelően kialakított rajtzónákból kezdhetik meg választott távjukat, teljesítésüket iramfutók is segítik.

Az elmúlt 15 évben a 21,097 kilométeres távot 57 ezren teljesítették. A célba érkezők több mint 10%-a külföldi állampolgár volt. Tavaly 8.500 futó vett részt az esemény különböző távjain, ám idén rekord várható: még soha nem neveztek ennyien az esemény előtt, ezért várható, hogy a létszám idén eléri a 10.000 főt!

Nevéhez méltóan a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton valóban nemzetközi lesz, hiszen az eddig befutott nevezések alapján 49 ország futói képviseltetik magukat az eseményen. Európa 30 országából érkeznek futók, a legtöbben Angliából, Finnországból, Németországból, Olaszországból és Szlovákiából.

A szervezők várják a félmaraton útvonalára azokat, akik buzdítani szeretnék a mezőnyt. A javasolt szurkolói pontok: Andrássy út, Széchenyi Lánchíd, Budai alsó rakpart, Gellért tér, Szabadság híd, Pesti alsó rakpart, Újpesti rakpart, Kossuth Lajos tér, Alkotmány utca, Váci út, Lehel út, Dózsa György út.

nike2.jpg ()Ritmusra fuss! Az útvonalon 15 helyen zenei pontok lesznek, ahol élőzene kíséri a futókat és szórakoztatja a szurkolókat. Emellett végig zenekarok buzdítják a futókat, jó hangulatot és kellemes ritmust biztosítva.

De nem csak az út mentén, hanem a mezőnyben is találkozhatunk majd zenészekkel, hiszen SP, Tóth Gabi és párja Nagy Roland, Puskás Peti és öccse Ádám, valamint Peti és Miki az Anti Fitness Club-ból mind rajthoz állnak az ősz egyik legnagyobb futóeseményén.

 

Fenyő Iván színművész is nekivág, hogy élete első városi félmaratonját teljesítse Budapesten.

A közel 10.000 futó ellátására a szervezők 120.000 vizespohárral, 3.500 liter Powerade isoitallal, 7 mázsa banánnal, 1 mázsa szőlőcukorral és 10.000 almával készülnek. A frissítő állomásokon közel 300-an dolgoznak, az egész esemény biztonságával, lebonyolításával 600 fő foglalkozik.

Forrás: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X