Főoldal > AKTUÁLIS > Vasárnap a futóké Budapest

Vasárnap a futóké Budapest

0

Írta:

A jubileumi, 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál szervezői abban bíznak, hogy minden idők legnagyobb hazai maratoni futóeseményére kerülhet sor szeptember 26-án, vasárnap a fővárosban. A maratoni táv rajtját Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, kétszeres olimpiai bajnok magyar párbajtőrvívó fogja ellőni. „Ezen a napon Budapesten fut az ország. A SPAR Budapest Maratonra a […]

A jubileumi, 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál szervezői abban bíznak, hogy minden idők legnagyobb hazai maratoni futóeseményére kerülhet sor szeptember 26-án, vasárnap a fővárosban. A maratoni táv rajtját Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, kétszeres olimpiai bajnok magyar párbajtőrvívó fogja ellőni.

maraton2.jpg ()„Ezen a napon Budapesten fut az ország. A SPAR Budapest Maratonra a világ minden tájáról érkeznek résztvevők, nem csupán Magyarország valamennyi megyéje képviselteti magát az eseményen, de 5 kontinensről várunk külföldi nevezőket” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. „Velük együtt idén akár 15 ezren is lehetünk” – hangsúlyozta a főszervező.

Az eseményre több mint 1200 külföldi nevezett, a külföldi résztvevők kétségkívül “legrangosabbja” Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter, Szlovákia volt miniszterelnöke, aki számos maratonon vett már részt, és New York és London után most Budapesten áll rajthoz.

Várhatóan 50 nemzet képviselői érkeznek az eseményre, a legtöbb nevezés – ahogy már évek óta – Franciaországból futott be. Az Európán kívüli országok közül az Egyesült Államok képviselteti magát a legtöbb futóval, de lesznek dél-afrikai, hongkongi, iráni, kazah és madagaszkári indulók is, továbbá bejelentkezett egy izlandi futócsoport is.

Mindenki rajthoz!

A 2010. szeptember 26-ai eseményen a szervezők mindenkit rajthoz várnak, hiszen a 42,195 kilométeres maratoni táv mellett választható a 30 kilométer, vagy a maraton váltók – ekiden (5 fő) és staféta (3 fő). A Futófesztivál keretében futható a 7 kilométeres Minimaraton, a 3,5 kilométeres Maratonka a kezdőknek és a kisebbeknek, valamint a 3,5 kilométeres gyaloglás azoknak, akik a mozgásnak ezt a formáját kedvelik. A sportos kedvű családok a 600 méteres SuperShop Családi Futáson indulhatnak.

A maratoni távot teljesíti a Wellness Cafe szerkesztője, Balla Hajnalka is, akinek felkészülését az oldalon vezetett Futóblogban követhetitek nyomon.

Aki futóként nem szeretne részt venni az eseményen, annak is érdemes kilátogatnia az 56-osok terére, ahol különféle családi programok, kiállítók, alapítványi falu várják az érdeklődőket. A maratoni futás útvonalán szurkolást is érdemes kipróbálni, hiszen a futók hálásak a biztatásért, a drukkerek pedig különleges élménnyel lehetnek gazdagabbak a futóknak köszönhetően.

Bővebb információk: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X