Főoldal > AKTUÁLIS > Futás – csak csajoknak!

Futás – csak csajoknak!

0

Írta:

15. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála a Városligetben

noifutas2.jpg ()Ha rendszeresen edzel, az egyéni 10 kilométert ajánljuk, vagy oszd meg ezt a távot egy családtagoddal, barátnőddel és teljesítsétek párban, 6,6 és 3,4 kilométer elosztásban. A kezdők, kisebbek és idősebbek választhatják a 3,1 kilométeres futást, és a gyaloglókat is ugyanez a táv várja.

A Városligetben az indulás előtti a jó hangulatról a Varró Gyula és Gavallér-Kormos Attila Coca-Cola Testébresztő frontemberek által vezényelt bemelegítés gondoskodik.

Az eddigi nevezésekből kiderül, hogy az esemény legidősebb indulója egy 75 éves hölgy lesz, a legfiatalabb pedig egy 3 éves kislány, mindketten a 3,1 kilométeres gyalogláson állnak rajthoz. A futógálára közel 4000 anyát, leányt, nagymamát, barátnőt várnak a városligeti Királydombhoz.

„A nők futóruhában is nők – mondja Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok, aki azokat is sportolásra buzdítja, akik nem érzik magukat különösebben edzettnek. „A rövidebb távokon edzés nélkül is el lehet indulni, csupán egy jó futócipő kell hozzá.”
A szakember azt tanácsolja a lányoknak, bátran jöjjenek a 15. Cola-Cola Testébresztő Női Futógálára, barátnővel, kolléganővel együtt. Ha valaki elfáradt futás közben, nyugodtan gyalogoljon egy kicsit, majd induljon el újra. „Aki pedig egy kiadósat akar sétálni, álljon rajthoz a 3,1 kilométeres gyalogláson, ezzel is tud tenni az egészségéért.” – javasolja Monspart Sarolta.

„Különleges érzés, hogy a rajtnál és az egész távon kizárólag nőket látok magam körül.” – mondta Kálovics Anikó hosszútávfutó, aki eddig kilenc alkalommal nyerte meg az esemény 10 kilométeres távját. „Megszoktam már a koedukált versenyeket, mindössze néhány külföldi rövid távú futam jelentett eddig kivételt, mikor külön indították a férfiakat a nőktől. De itt még a táv folyamán sem látok senkit az erősebb nem képviselői közül. Nagyon szeretem ezt a futást. Emlékszem, volt, hogy zuhogott végig, mégis remekül éreztem magam.”
Arra a kérdésre, hogy vajon idén is az ő nyakába akasztják-e az aranyérmet, meglesz-e a tízedik győzelem, Kálovics így válaszolt:
„Rendkívül feszes a versenynaptáram, két hét múlva Frankf urtban fogok rajthoz állni a maratonon, és napi két edzéssel készülök erre a megmérettetésre. Eddig nem volt tervbe véve, hogy ott leszek a futógálán, de most meglehet: átgondolom! Szombathelyiként nem olyan könnyű ott teremni a Városligetben, de most kedvet kaptam hozzá.”

Szeretettel vár minden hölgyet az esemény – lányt, anyát, nagymamát, unokát. Gyere és fuss, amikor csak a nőké a Városliget! Bár a versenyeken csak nők indulhatnak, a pasik is jöhetnek szurkolni!

Versenyközpont, rajt és cél: Városliget, Olof Palme sétány

Rajtok és távok:

10.50 – 3,1 km
10.55 – Gyaloglás 3,1 km
12.00 – 10 km, és 10 km párban (6,6 km + 3,4 km)

Bővebb információ, program és nevezés: www.futanet.hu

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától! 

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X