Főoldal > AKTUÁLIS > Fülelj, és hallgass zenét!

Fülelj, és hallgass zenét!

0

Írta:

Bon Jovi: Greatest Hits A Bon Jovi november 2-án megjelenő “Greatest Hits” című lemezén a csapat legnagyobb slágerei mellett további négy dal is helyet kapott, melyek közül az első a “What Do You Got”, amihez a rockerek már videóklipet is forgattak. A Jovi fanoknak a zenekar hivatalos oldalán már megtalálhatják az újdonságokat, a már említett […]

Bon Jovi: Greatest Hits

A Bon Jovi november 2-án megjelenő “Greatest Hits” című lemezén a csapat legnagyobb slágerei mellett további négy dal is helyet kapott, melyek közül az első a “What Do You Got”, amihez a rockerek már videóklipet is forgattak. A Jovi fanoknak a zenekar hivatalos oldalán már megtalálhatják az újdonságokat, a már említett dal mellett a “No Apoligies”, “This Is Love, This Is Life”, és “The More Things Change” című számokat is.

jamiroquai.jpg ()Jamiroquai: Rock Dust Light Star

5 év kihagyás után a rajongók legnagyobb örömére a Jamiroquai visszatér immár hetedik stúdió albumával, ami a „Rock Dust Light Star” címet viseli, és november 2-án kerül a boltokba. A banda idáig több mint 25 millió lemezt adott el világszerte, és olyan slágerek tulajdonosa, mint a „Cosmic Girl”, a „Supersonic”, vagy a TV reklámból is jól ismert „Dance”.

Az album debütáló kislemeze és klipje, a „White Knuckle Ride” már korábban megjelent, a legújabb videó pedig a „Blue Skies” címet viseli.

Jay Kay, a banda frontembere nemrég azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke az új album anyagára, aminek legnagyobb részét saját otthonában Oxfordshire-ben, Angliában rögzítették.


Tom Jones: Greatest Hits Rediscovered

Az idén 70. születésnapját ünneplő, nemrég „Praise &Blame” címmel új albummal jelentkező Sir Tom Jones 5 évtizedet átölelő dupla lemezes „Greatest Hits Rediscovered” válogatással készül az ünnepekre, mely november 8-tól kapható világszerte. A több mint 100 millió lemezt eladott szupersztár válogatásán olyan generációkon átívelő világslágerek kaptak helyett, mint a „Delilah”, „Mama Told Me Not To Come”, „Sex Bomb” vagy a „She Is A Lady”.

rihanna.jpg ()Rihanna: Loud

November 15-én jelenik meg Rihanna új, “Loud” című lemeze, melynek előfutáraként az “Only Girl (In The World)” című dal már be is mutatkozott a hazai rádiókban és zene TV-kben. A barbados-i énekesnő most megjelenő anyagát a mostanában rá jellemző R’n’B-s vonaltól eltávolodva, ismét poposabb számokkal töltötte meg.

A lemezen olyan előadók tűnnek fel az éppen tűzpiros hajú sztár mellett, mint Nicki Minaj, Drake vagy Eminem – utóbbival a “Recovery” című aktuális lemezén hallható világsláger, a “Love The Way You Lie” második részét adják elő a “Loud” záróakkordjaként.

A CD deluxe változatában többek közt egy DVD is helyet kapott, melyen egy 30 perces videót is láthatunk arról, hogyan készült ez a várva várt album.

John Lennon: Gimme Some Truth
 
Az EMI október elején adta ki CD és digitális formában John Lennon teljes újrakevert zeneanyagát és boríróterveit tartalmazó katalógust, melyben számos új gyüjtemény is szerepel. A katalógust kiadását Yoko Ono kezdeményezte és felügyelte Lennon 70. születésnapjára. Az újrakevert albumok mellett új címek is szerpelnek, mint a Double Fantasy Stripped Down, Power To The People: The Hits, Gimme Some Truth, és a John Lennon Signature Box.

Ez az első alkalom, hogy Lennon klasszikus szólóalbumait és más kiemelkedő felvételeit digitálisan újrakeverték. Az 1980-as “Az év albuma” Grammy-Díj nyertes Double Fantasy egy újra kevert “lecsupaszított” verzióban mutatták be, amit Yoko Ono és az album akkori társ-producere Jack Douglas felügyelt. A Some Time In New York City albumot helyreállították azzal, hogy belerakták azt a hat “Live Jam” felvételt, ami eredetileg is szerepelt az albumon.

A 11 deluxe CD és a digitális John Lennon Signature Box 13 még kiadatlan otthoni felvételt tartalmaz, és e pazar gyűjtemény minden számához személyes esszéket írt családja,  Yoko, Sean és Julian Lennon.

A Double Fantasy Stripped Down és az új címek borítóit Sean Lennon eredeti rajzai ékesítik, míg a Walls and Bridges 1974-es borítóját eredeti formában jelenítik meg.

Tóth Vera: Zene kell nekem

Tóth Vera kivételes tehetségéhez és hangi adottságaihoz méltó album született. A Zene kell nekem egy igazi díva lemeze, nagyívű dallamokkal, melyek a lélek magasságit és mélységeit is bejárják. Nagyon régen nem hallhattunk olyan zenei anyagot, melynek ilyen magával ragadó dallamvilága van, amelyet jól kiemel az élő nagyzenekari hangszerelés is. Felidézi a régi nagy slágerek világát, ugyanakkor mondanivalójában és stílusában teljesen aktuális. Az albumon keveredik a soul, az R’n’B, a blues, a funky és még egy gospelt is találunk rajta, de mégis teljesen koherens egész. Az egységet Vera személye és hanga teremti meg, mely teljes energiával árad végig az egész lemezen. 

robbie.jpg ()Robbie Williams: In and Out of Consciousness – The Greatest Hits

Robbie Williams teljes életművét átfogó válogatáslemez “In and Out of Consciousness – The Greatest Hits 1990-2010” címmel 2 CD-n és DVD-n októberben jelent meg a Virgin Records gondozásában. A jubileumi kiadvány  különlegessége, hogy a 39 világsláger mellett egy teljesen új felvétel, a ‘Shame’ is a dalok közé került, melyet Robbie és Gary Barlow közösen írt és közösen is ad elő. Ez a szerzemény önállóan is napvilágot látott október 4-én. Robbie, mióta 1995-ben kivált a Take That együttesből nem dolgozott együtt Garyvel, ez az első alkalom azóta, hogy közösen dalt szereztek és duettet adnak elő.

Robbie karrierje csúcsán van, hiszen az angliai előadók közül ő az egyik, aki a legtöbb eladott albummal büszkélkedhet: szólóénekesként világszerte 57 millió stúdióalbumot és 11 millió kislemezt adott el. Robbie 7 albuma is a slágerlisták élére került, valamint számos Brit Award díjjal is büszkélkedhet az énekes. Emellett, Robbie nevéhez egy Guinness világrekord is kapcsolódik: 2003-ban a knebworthi koncertjére fogytak el a leggyorsabban a jegyek és az Egyesült Királyság történetének legnagyobb szabadtéri koncertjét adta akkor. Ez az esemény is bizonyítja remek előadói képességét és művészi tehetségét.   

Forrás: Universal Musis és EMI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X