Főoldal > AKTUÁLIS > 5 dolog, amit nem tudtál a Facebookról

5 dolog, amit nem tudtál a Facebookról

0

Írta: and

1. Facebook, mint a világ harmadik legnépesebb országa? Olvass tovább! Ilyenek a magyarok az ágyban Karácsonyi ajándékok gyorsan és ötletesen! Szép és friss szemek korán reggel! Csodás adventi vásárok itthon és külföldön! Szuper tippek megfázás ellen! Bár pontosan nem lehet megmondani, hiszen ez a szám folyamatosan emelkedik, de jelenleg több mint 500 millió aktív felhasználója […]

1. Facebook, mint a világ harmadik legnépesebb országa?

Bár pontosan nem lehet megmondani, hiszen ez a szám folyamatosan emelkedik, de jelenleg több mint 500 millió aktív felhasználója van. Ez azt jelenti, hogy ha a Facebook ország lenne, a világ harmadik legnépesebb országa lenne (Kína és India után).

2. Facebook, mint fájlmegosztó

A hivatalos idővonalon nem szerepel, de a Facebook életének korai szakaszában egy friend-to-friend alapú fájlmegosztó funkciója is volt. Ezt a Zuckerberg által megálmodott, Wirehog névre keresztelt alkalmazást elvileg beleépítették volna a mai Facebookba, de szerzőjogi problémák miatt végülis 2006-ban leállították.

shutterstock_35396140.jpg ()3. A Facebook fejlécen Al Pacino szerepelt

Egészen addig, amíg 2007-ben meg nem újították a portál dizánját, egy bináris kódokból megrajzolt arc volt látható az oldal fejlécén. Mint utóbb kiderült, ezt az arcot nem másról, mint Al Pacino-ról mintázták, amit személy szerint az alapító Mark Zuckerberg egyik photoshopos barátja készített el.

4. Senki sem tudja, mit takar a ”megbökés” funkció

A súgóközpontban ugyan részben magyarázatot kapunk arra, hogy miként működik a pókolás, arra azonban sehol sincs pontos válasz, hogy valójában mit is jelent. Leggyakrabban – ahogy nálunk is – ”bökésnek” fordítják, de vannak, akik a flörtölés egyik formájával azonosítják. Maga Zuckerberg a következőt válaszolta, amikor ezzel kapcsolatban faggatták: „Úgy gondoltuk, hogy vicces lenne egy olyan funkció, aminek lényegében nincs semmi értelme. Úgyhogy mindenki azt gondol bele, amit akar. Mi nem tudunk választ adni rá.”

5. A Facebook chaten is van letiltási lehetőség

Talán eddig nem tudtad, de a Facebook chaten is könnyedén le tudsz tiltani olyan ismerősöket, akikkel nem szeretnél beszélgetni, vagy nem akarod, hogy lássák online állapotodat. Ennek a menete a következő: a jobb felső sarokban, a profilodnál kattints az „ismerősök kezelése” menüpontra, majd baloldalon a „listáknál” az „ismerősökre”. Ezután válaszd ki a „az új lista készítése” menüpontot, majd add meg a lista nevét (pl. letiltottak). Most már csak ki kell választanod azokat az ismerőseidet, akikkel nem szeretnél chatelni. Ha ezzel megvagy, a jobb alsó sarokban látni fogod, hogy megjelent egy új csoport az ismerőseid felett, mellette pedig találsz egy pici zöld jelet, amit csak egy mozdulattal nem elérhető módba kell állítanod. Ennek a funkciónak egy hátránya van, hogy bár igaz, hogy a letiltott partnerek nem látnak téged, de te sem láthatod őket, ha épp online böngésznek az oldalon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X