Főoldal > AKTUÁLIS > Negyvenes éveink végéig fejlődik agyunk

Negyvenes éveink végéig fejlődik agyunk

0

Írta:

Agyunk a korábbi vélekedésekkel ellentétben nem éri el teljes érettségét a húszas éveinkben, hanem egészen a negyvenes éveink végéig fejlődik – idézte idegtudósok megállapítását csütörtökön a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása. A University College London kutatói agyi szkenneléses vizsgálatok alapján megállapították, hogy a prefrontális kéreg – amely közvetlenül a homlok mögött lévő […]

Agyunk a korábbi vélekedésekkel ellentétben nem éri el teljes érettségét a húszas éveinkben, hanem egészen a negyvenes éveink végéig fejlődik – idézte idegtudósok megállapítását csütörtökön a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

A University College London kutatói agyi szkenneléses vizsgálatok alapján megállapították, hogy a prefrontális kéreg – amely közvetlenül a homlok mögött lévő agyterület – az emberek harmincas és negyvenes éveiben is tovább alakul, változik.

A felfedezés különös jelentőségét az adja, hogy a prefrontális kéreg az agy kulcsfontosságú területe, sokan úgy vélik, ami itt zajlik, az tesz bennünket emberré. A terület részt vesz a döntéshozatalban, tervezésben, a közösségi kölcsönhatásokban, meghatározza számos személyes jegyünket.

Sarah-Jayne Blakemore, kutatásvezető eredményeiket a brit idegkutatók Londonban megtartott találkozóján ismertette.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X