Főoldal > AKTUÁLIS > Tuti programok a decemberi szabi idejére

Tuti programok a decemberi szabi idejére

0

Írta: and

Ha jó zenére vágysz… A két ünnep között több nagyon jó zenekar koncertjét is meghallgathatod. A karácsonyi családi vacsorák után, rögtön december 26-án adódik egy izgalmas program az A38 hajón. A Budapest Bár huszadik század elejét idéző zenéire tanulhatsz táncolni este 6-tól, majd megvacsorázhatsz az étteremben, ami után a zenekar koncertjét élvezheted olyan kitűnő zenészekkel, […]

Ha jó zenére vágysz…

A két ünnep között több nagyon jó zenekar koncertjét is meghallgathatod. A karácsonyi családi vacsorák után, rögtön december 26-án adódik egy izgalmas program az A38 hajón. A Budapest Bár huszadik század elejét idéző zenéire tanulhatsz táncolni este 6-tól, majd megvacsorázhatsz az étteremben, ami után a zenekar koncertjét élvezheted olyan kitűnő zenészekkel, mint – többek között – Németh Juci, Lovasi András, Ruttkai Bori, valamint a Quimbyből ismert Kiss Tibi. A koncert után hajnalig tart a buli a Budapest Bár zenéjét idéző Dj szettel.

Ha ezek után még szeretnéd látni Németh Jucit a színpadon, másnap is megteheted a Nemjuci koncertjén a Corvin tetőn, ahol az indie rockot játszó The Mooggal együtt lépnek fel. 29-én érdemes ellátogatnod a Gödörbe, ahol a Kampec Dolores és a Goulasch Exotica mellett egy nagyon izgalmas produkciót láthatsz: Szalóki Ági és Borlai Gergő Kishúg című formációja ad koncertet. Elektroakusztikus zenéjük és szövegeik cigány, magyar és török dallamokból, valamint magyar költők verseiből állnak össze. Érdekességük, hogy a dalok virtuálisan születtek, a két alkotó e-mailen és chaten kommunikálva rakta össze a produkciót.

budapesta38jo.JPG ()Ha nevetni szeretnél…

Az újév közeledtével a kedvenc humoristáink fellépései is megszaporodnak. December 30-án, vagy 31-én előszilveszteri mulatságként látogass el a New Orleans Music Clubba, ahol a Dumaszínház előadásában nevethetsz többek között Kőhalmi Zoltán, Kiss Ádám és Hajós András poénjain. Ha még több stand-up comedyre vágysz, akkor 30-án a Cotton Club & House-ban a helyed, ahol Somogyi András, Szente Veres Adrienn, Varga Ferenc József és Orosz György szórakoztatnak majd.

A mozi sem lesz híján a humornak: 23-ától játsszák a mozikban az Üvegtigris 3-mat, ami ha csak fele olyan vicces, mint az előző két rész, garantáltan megnevettet majd. Ugyanezen a napon kerül a mozikba az Utódomra ütök c. vígjáték (az Apádra ütök és a Vejedre ütök c. komédiák folytatása), amelyben olyan színészek gondoskodnak a szórakoztatásodról, mint Ben Stiller, Robert de Niro, Dustin Hoffmann, Jessica Alba és Barbara Streisand.

Ha a szemedet legeltetnéd…

Ha még nem jutottál el a Ludwig Múzeumba megnézni a magyar származású Martin Munkácsi Think While You Shoot című fotókiállítását, feltétlenül tedd meg a két ünnep között, de legkésőbb január 9-ig. Munkácsi gyakorlatilag a modern divatfotó megteremtője, emellett sajtófotós is volt, de készített tájképeket, sportfotókat és portrékat is. Minden nap 18 órától tárlatvezetésen is részt vehetsz, így még többet tudhatsz meg a művész munkásságáról.

munkacsi.jpg ()Szintén január 9-ig nézheted meg az Iparművészeti Múzeumban a Megvalósult művek c. kiállítás-sorozat idei tárlatát. Itt kísérletező kedvű iparművészek izgalmas műveit tekintheted meg, amelyek a fény, a megvilágítás, és a vetítés központi elemei köré rendeződnek.

Ha jeges programra vágysz…

A Nemzeti Jégszínház 2009-től ismét állandó helyszínnel rendelkezik, és a két ünnep között el is látogathatsz ide, hogy megnézd E. T. A. Hoffmann híres történetének, a Diótörőnek jégbalett változatát. Az előadás a Csajkovszkij balett zenéjére lett megkomponálva, és az ismert dallamok, valamint a tehetséges jégtáncosok, a jelmezek és a különleges fényhatások biztosan elbűvölnek majd.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X