Főoldal > AKTUÁLIS > 4 izgalmas hétvégi program

4 izgalmas hétvégi program

barlanghétvégekalandpályamedveotthonprogram
0

Írta: and

Medveotthon Veresegyházon található Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A hatalmas öt és fél hektáros területen belül, három és fél hektárnyi összefüggő kifutóban él a több mint harminc óriásmedve. A terület úgy lett kialakítva, hogy a látogatók teljesen körbesétálhatják a kifutót, ami a természetes élethelyüknek megfelelően van berendezve. Vannak barlangjaik, erdő, tavak, hiszen tökéletesen természetes környezetre törekedtek. Az […]

Medveotthon

Veresegyházon található Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A hatalmas öt és fél hektáros területen belül, három és fél hektárnyi összefüggő kifutóban él a több mint harminc óriásmedve. A terület úgy lett kialakítva, hogy a látogatók teljesen körbesétálhatják a kifutót, ami a természetes élethelyüknek megfelelően van berendezve. Vannak barlangjaik, erdő, tavak, hiszen tökéletesen természetes környezetre törekedtek.

Az otthon különlegessége, ami miatt hatalmas népszerűségnek örvend, hogy nem csak nézelődhetsz, hanem meg is etetheted a macikat. Az otthon területén lévő kis boltban vásárolhatsz maci mézet, de te magad is vihetsz, amennyit csak szeretnél. A sétautak mentén tárolókban vannak elhelyezve a hatalmas fakanalak, amikkel benyújthatod a finomságokat a kerítésen. Ezeket ingyen elviheted, csak mielőtt hazajössz, tedd vissza valamelyik útba eső helyen. Nagyon kedves állatok, de azért nem árt, ha résen vagy, ugyanis előszeretettel rántják ki az ember kezéből a kanalat, hogy alaposan lenyalogathassák. Ha ilyen baleset történne, nem kell aggódnod, szerezz egy újat!

További információ: www.medveotthon.hu

shutterstock_555607.jpg ()Csillebérci kalandpálya

Ha unod az otthon ülést és végre mozgásra vágysz, ez a megfelelő program számodra. Itt lehetőséged van ügyességi és erőnléti feladatok kipróbálására, melyeket különböző nehézségi fokozatokon teljesítheted. A fákra és a fák közé épített drótköteles akadálypályák önmagukban is nagyon szórakoztatóak. Ezen kívül van még óriáslabirintus, ami egy 1700 négyzetméteres akadályrendszer, rönkvár és mászófal is. A kalandpark barátokkal vagy családdal is nagyszerű kikapcsolódást nyújt egész napra.

További információ: www.kalandpalya.hu

Szent István barlang

Különleges természeti képződményeivel és cseppkőalakzataival igazán rendkívüli élményed lehet, ha ellátogatsz a Lillafüred határában fekvő Szent István barlangba. Itt található a rettegett Anyóstorok is, amely a barlang folyóvizes kialakulása révén létrejött, üstszerű képződmény. Ha megállsz a hatalmas, tátongó nyílás előtt, valódi félelem keríthet hatalmába. Az alakzat nagyra tátott szájra és fogakra hasonlít – a rémisztő kinézet miatt kapta ezt a furcsa nevet. Ezen kívül még több igazán különleges természeti képződményt tárul eléd a barlangban, ilyen például a Mamut fogsor.

Tovább információ: www.bnpi.hu

Miskolctapolcai barlangfürdő

Ha szereted a fürdőzést és a különleges helyeket, biztosan jól fogod érezni magad az Európában is egyedülálló földalatti barlangfürdőben. Sajátos természeti adottságainak köszönhetően különleges élmény a fürdőzés itt. Nem hagyományos medencékben áztathatod magad, hanem izgalmas hangulatban lazíthatsz egy nehezebb hét után. A külső hatásoktól és időjárástól függetlenül állandó hőmérséklet uralkodik a barlangfürdőben. A kellemes, 29,4 fokos termálvíz nem csak gyógyhatású, hanem pihenésre és kikapcsolódásra is tökéletes, ha zordabb az időjárás.

További információ: www.barlangfurdo.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X