Főoldal > AKTUÁLIS > A kétlányos családmodell a legboldogabb

A kétlányos családmodell a legboldogabb

családharmónialánytanulmány
0

Írta:

Ennek a kétszerese – mármint az olyan család, melyben a szülőknek 4 lányuk van – azonban a legviharosabb hétköznapok “záloga”. Két lánytestvér ritkán harcol egymással, inkább kedvesen eljátszik, elvétve idegesíti szüleit, nem zajong nagyon és segítőkész a házimunkában. Négy nővér viszont mindennek az ellenkezője: állandó a perpatvar köztük, szüleik nehezen bírnak velük, nemigen hallgatnak az […]

Ennek a kétszerese – mármint az olyan család, melyben a szülőknek 4 lányuk van – azonban a legviharosabb hétköznapok “záloga”. Két lánytestvér ritkán harcol egymással, inkább kedvesen eljátszik, elvétve idegesíti szüleit, nem zajong nagyon és segítőkész a házimunkában. Négy nővér viszont mindennek az ellenkezője: állandó a perpatvar köztük, szüleik nehezen bírnak velük, nemigen hallgatnak az észérvekre.

kislanyokcikk.jpg ()A felmérés bő kétezer szülőre terjedt ki, olyanokra, akiknek legnagyobb gyerekei sem idősebbek 16 évesnél. A kutatók 12 családmodellt elemeztek, 2 és 4 gyermek közöttieket az összes kombinációban. A családi boldogság-, avagy harmónia-toplista a következőképpen alakult:
   

    1. 2 lány
    2. 1 fiú, 1 lány
    3. 2 fiú
    4. 3 lány
    5. 3 fiú
    6. 4 fiú
    7. 2 lány, 1 fiú
    8. 2 fiú, 1 lány
    9. 3 fiú, 1 lány
   10. 3 lány, 1 fiú
   11. 2 fiú, 2 lány
   12. 4 lány

A kétlányos modell azért is győzedelmeskedett, mert a nővérek érdeklődési köre hasonló, míg az 1 fiú-1 lány felállásnál – bár ezek a testvérek általában szintén szeretik egymást -, jóval kevesebb a közös téma, ahogy növekednek – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X