Főoldal > AKTUÁLIS > 5 kérdés a spórolásról

5 kérdés a spórolásról

megtakarításspórolástakarékoskodástrükk
0

Írta: and

1. Miért jó főzni? Mert ez az egyik ideális megoldása annak, hogy több pénz maradjon a bukszádban. Ugyanis egy-egy ebédrendelés, vagy egy menü a gyorsétkezdében sokszor a többszörösébe kerül, mintha házi készítésű ebédet vinnél magaddal. Másik előnye, hogy több napra előre tudsz főzni, így nem kell minden nap azon morfondíroznod, hogy aznap mit ebédelj. Bár […]

1. Miért jó főzni?

Mert ez az egyik ideális megoldása annak, hogy több pénz maradjon a bukszádban. Ugyanis egy-egy ebédrendelés, vagy egy menü a gyorsétkezdében sokszor a többszörösébe kerül, mintha házi készítésű ebédet vinnél magaddal. Másik előnye, hogy több napra előre tudsz főzni, így nem kell minden nap azon morfondíroznod, hogy aznap mit ebédelj. Bár kétségtelen, hogy az otthoni kotyvasztás több időt vesz igénybe, de ha végigjárod a piacot, sokszor kiváló minőségű élelmiszereket tudsz begyűjteni minimális áron. Főzőcskére fel!

spor3.jpg ()2. Elég kreatív vagy?

Akkor nem kell lemondanod kedvenc márkáidról, csak a tárolásukon módosíts egy kicsit! Ezekből a termékekből mindig vásárolj utántöltős változatot, mely mindig olcsóbb a teljes kiszerelésűnél. Ha így teszel, jelentős mennyiségű összeget leszel képes megspórolni. Folyékony szappan tárolásának megteszi egy régi adagolós tartály. Mosópor raktározására pedig egy használaton kívüli vödör.

3. Hogyan lehetsz trendi kevés pénzből?

Úgy, hogy a klasszikus színeket és darabokat választod elsősorban. Hiába trendi a ciklámen, ha pár hónap múlva már ciki lesz hordani. Éppen ezért maradj a jól bevált feketénél, pirosnál, a klasszikus szabású nadrágnál és szoknyánál, melyeket évek múlva is ugyanúgy hordhatsz. Cipőből sem kell 10 pár, hanem 2-3 pár is megteszi. Ha pedig nem szeretnéd, hogy öltözéked unalmassá váljon, feldobhatod egy olcsóbb övvel, sállal, mégsem költöttél vagyonokat egy új kollekcióra.

4. Hogyan spórolhatsz a gyereken?

Már a sokadik játék után könyörög? A szülőknek az egyik legnehezebb feladat a gyereknek nemet mondani, de a költségvetés szempontjából nem árt megtanulnia az utódnak sem, hogy nem kaphat meg mindent, amit első látásra kiszemelt. Nem beszélve arról, hogy a játékok többsége egy hét múlva már unalmassá válik számukra. Sokkal olcsóbban jöttök ki, ha együtt készítetek játékokat, barkácsoltok, ragasztotok. Nem beszélve arról, hogy a gyerek jobban megbecsüli azt a szerzeményt, melyben az ő keze munkája is benne van.

spor2.jpg ()

5. Hogyan spórolj az utazással?

A benzin manapság egy igen érzékeny pont a családok életében, mivel az ára az egekbe szökött, és nem ritka az olyan háztartás, ahol két autó is rendelkezésre áll. Bár kétségtelen, hogy kényelmesebb egy autóban ülni, mint egy buszon zötykölődni, de elég luxus dolog, ha csak egyedül használod az autót. De szerencsére több alternatíva is a rendelkezésedre áll. Egyrészt használhatjátok többen az autót. Út közben vedd fel a kollégáidat, utazzatok együtt, így a benzinköltség megoszlik. Esetleg hagyd az autót a garázsban és válts bérletet. Még mindig olcsóbb, mint a dugóban ácsorogva lemeríteni a tankot. Ha pedig a jó időre való tekintettel kerékpárra pattansz, még a lábaid is formásabbak lesznek.

Így csempészd vissza a vágyat az életedbe!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X