Főoldal > AKTUÁLIS > Bringacsere – mozgás és jótékonyság egyben

Bringacsere – mozgás és jótékonyság egyben

0

Írta:

Németországban már hagyománya van, Magyarországon pedig PORT.hu Bringacsereprogram néven  első alkalommal kerül megszervezésre az a példaértékű akció, amit a környezet, a mozgás szeretete és a segítségnyújtás vezérel. A június 1-jétől 30-áig, de legfeljebb a készlet erejéig tartó program keretében egy olyan országos kampány indul útjára, amelynek keretein belül a régi, megunt biciklinket akár 20-60%-os kedvezménnyel […]

Németországban már hagyománya van, Magyarországon pedig PORT.hu Bringacsereprogram néven  első alkalommal kerül megszervezésre az a példaértékű akció, amit a környezet, a mozgás szeretete és a segítségnyújtás vezérel.

A június 1-jétől 30-áig, de legfeljebb a készlet erejéig tartó program keretében egy olyan országos kampány indul útjára, amelynek keretein belül a régi, megunt biciklinket akár 20-60%-os kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélhetjük a kijelölt kerékpár szaküzletekben. A kedvezményt nem a visszavitt bicikli állapota határozza meg – persze a bicikli rendelkezzen alapvető minimális elvárásokkal, azaz legyen váza, kereke és kormánya – hanem a kiválasztott kerékpár típusa, amelynek mértékéről a szaküzletekben kaphat bővebb felvilágosítást a vásárló. Extra szolgáltatás továbbá, hogy az üzletben leadott régi darab elszállítását és környezettudatos megsemmisítését már a kerékpárszaküzletek vállalják.

A projekt egyik legfontosabb pillére, a segítségnyújtás. Sajnos nem mindenkinek adatik meg az önfeledt biciklizés élménye. Szomorú tény, hogy Magyarországon nagyon sok olyan gyermek él, akik eddig soha nem ültek biciklin.

bringacsere2.jpg ()A PORT.hu Bringacsereprogram a Gyermekmisszió munkáját támogatja, hiszen minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekű kerül az alapítványhoz.

A Gyermekmisszió legfőbb célja, hogy megkönnyítse a hátrányos helyzetű gyerekek életét és olyan programokat biztosítson számukra, amelyek lehetővé teszik, hogy ne maradjanak le élmények tekintetében jobb sorsú társaiktól. Táborokat és bringatúrákat szerveznek, de eddig nem állt rendelkezésükre megfelelő számú bicikli. Most bárki, aki részt vesz a Bringacsereprogramban nem csak magának, s családtagjainak szerez nagy örömet, hanem nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél több kisgyerek megtapasztalhassa a bringán való száguldás örömét. Erre utal a program szlogenje is: ami a családoknak megtakarítás, a Gyermekmisszió gyermekeinek meglepetés.

Veszelovszki Zsolt a PORT.hu ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a PORT.hu elkötelezett támogatója a kerékpározással kapcsolatos kezdeményezéseknek, az egészséges életmód, a mozgás és a közös családi és baráti programoknak. „Hiszünk abban, hogy értékes és példamutató kezdeményezések jöhetnek létre az olyan összefogásokból, ahol a célok egyértelműek. Ha megvan a döntés az új kerékpár beszerzésről, akkor ahhoz társuljon nagy kedvezmény, s adjuk tovább a kerékpározás örömét, a környezettudatos életmód szeretetét a családtagoknak és barátoknak, valamint segítsük azon intézmények működését, amelyeknek hitvallása mások támogatása.”

A PORT.hu Bringacsereprogramban résztvevő üzletek és szervizek listáját, valamint az akció további részleteit, feltételeit a következő oldalon tekinthetjük meg: www.bringacsere.hu

Így lehetsz simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X