Főoldal > AKTUÁLIS > Figyelj a vesédre!

Figyelj a vesédre!

0

Írta:

A Vesesziget szervezői – az Egészségliget eseménysorozatához csatlakozva – számos izgalmas programmal, orvosi szaktanácsadással, szűréssel, ismeretterjesztő játékkal, és nyereménnyel várják az érdeklődőket. A Nemzeti Vese Program figyelemfelhívó akciójának célja a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása a vesebetegségek megelőzéséről, a betegségekről és a vesepótló kezelésekről. A vesebetegség előfordulása napjainkban egyre gyakoribb, a betegek száma évente mintegy […]

A Vesesziget szervezői – az Egészségliget eseménysorozatához csatlakozva – számos izgalmas programmal, orvosi szaktanácsadással, szűréssel, ismeretterjesztő játékkal, és nyereménnyel várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Vese Program figyelemfelhívó akciójának célja a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása a vesebetegségek megelőzéséről, a betegségekről és a vesepótló kezelésekről.

A vesebetegség előfordulása napjainkban egyre gyakoribb, a betegek száma évente mintegy 6-7 százalékkal növekszik, becslések szerint jelenleg minden 10. embernek van valamilyen, sok esetben rejtett veseproblémája. Pedig a vesekárosodás a háziorvosnál kért éves rutin laborvizsgálatok alkalmával időben kiszűrhető, életmódváltással, gyógyszerekkel kordában tartható.

Az Egészségligeten megrendezett eseményre mindenkit várnak, aki nagyobb odafigyeléssel, tudatosabb és egészségesebb életmóddal szeretne tenni saját egészségéért. A megmozdulást számos érdekes program, meglepetés kíséri: eljönnek a Nemzeti Vese Program nagykövetei, Börcsök Enikő színművésznő és Both András, színművész, az RTL klub hangja – akik személyesen is érintettek; az orvos- és civilszervezeti szakértők pedig szívesen válaszolnak minden kérdésre.

Programok:

– Interaktív játékok, tesztek, sok-sok nyereménnyel
– Szűrések: testtömeg index számítás, testzsír mérés, vérnyomásmérés
– Folyamatos orvosi tanácsadás
– Dietetikus konzultáció
– Asztalitenisz mérkőzés transzplantált sportolókkal
– Bemutatkoznak a civil szervezetek
– Filmvetítés a pihenősátorban

 További információ: www.nemzetiveseprogram.hu

Így lehetsz simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X