Főoldal > AKTUÁLIS > Millió forintos futás – 212 km-t futnak, hogy segítsenek!

Millió forintos futás – 212 km-t futnak, hogy segítsenek!

0

Írta:

A Kovács Patrícia színésznő és férje, Gusztos Péter korábbi politikus által alapított SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. A SUHANJ! csapat az alapítvány 2010-es létrejötte óta a nagy utcai futóversenyek állandó résztvevőjévé vált. Kerekesszékeseik és őket kísérő vagy toló önkénteseik feltűntek a NIKE Budapest Félmaratonon, […]

A Kovács Patrícia színésznő és férje, Gusztos Péter korábbi politikus által alapított SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal.

A SUHANJ! csapat az alapítvány 2010-es létrejötte óta a nagy utcai futóversenyek állandó résztvevőjévé vált. Kerekesszékeseik és őket kísérő vagy toló önkénteseik feltűntek a NIKE Budapest Félmaratonon, a SPAR Budapest Maratonon, a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán.

2011 első nagy utcai versenyén, a Vivicittán az alapítvány figyelemfelhívó SUHANJ!-futamot szervezett, ahol mozgássérültek és látássérültek a családi futás mezőnye előtt rajtolva futottak együtt ép kísérőikkel.

suhanj3.jpg ()

A SUHANJ! heti rendszerességű progamokkal is tesz azért, hogy sérült és fogyatékkal élő társaink sportolhassanak. Az alapítvány hazánkban elsőként indított kifejezetten látássérültek számára spinning órákat 2011 márciusában. Mozgássérülteknek jóga foglalkozásokat szervez a SUHANJ!, melynek tornatermi programjait a 2012-es londoni paralimpia jegyében a Brit Nagykövetség támogatja

A SUHANJ! 2011-es adománygyűjtő kampányának célja három aktív kerekesszék és egy handbike beszerzése. Ezekkel az eszközökkel az alapítvány a mozgássérültek számára szervezett közös örömfutásokat fogja heti rendszerességűvé fejleszteni, illetve kölcsönözhetővé teszi a sportolni vágyó érintettek számára.

Hogy céljukat elérjék, különleges akciót hirdettek Millió Forintos Futás címmel: a június 25-26-án megrendezésre kerülő Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen vesz részt az alapítvány képviseletében Gusztos Péter és Simonyi Balázs. A páros nem kisebb dologra vállalkozik, mint hogy 26 óra alatt  megtegyenek 212 km-t, azaz körbefussák a Balatont. Futásuk mellé pedig gyűjtést szerveztek: “megvásárolhatók” a kilométereik, az összegyűlt pénzt pedig a kerekeszék és a handbike beszerzésére fordítják.

suhanj2.jpg ()

Péter és Balázs magasra emelik a tétet: a SUHANJ! akkor használhatja fel az összegyűlt pénzt, ha a verseny hivatalos szintidején, 26 órán belül meg tudják kerülni futva a tavat. Ha ez nem sikerül, az alapítvány visszautalja az adományokat.

A 212 kilométeres távot 5 maratoni szakaszra osztották az alábbiak szerint.

Az első maraton kilométereinek (1-42. km) ára 2000 Ft/km.

A második maraton kilométereinek (43-84. km) ára: 4000 Ft/km.

A harmadik maraton kilométereinek (85-126. km) ára: 6000 Ft/km.

A negyedik maraton kilométereinek (127-168. km) ára: 8000 Ft/km.

Az ötödik maraton kilométereinek (169-210. km) ára: 10000 Ft/km.

Az utolsó két kilométerre licitet hirdetünk, ha a befutót vásárolnád meg, tedd meg ajánlatod!

Vásárolj te is kilométert, és támogasd az alapítványt!

Felajánlásod a következő bankszámlára utalhatod: SUHANJ! Alapítvány CIB Bank 10701520-22693808-51100005, vagy intézheted a dolgot bankkártyával is az alapítvány honlapján keresztül. Közleményként a következőt írd be: MFF és a megvásárolt kilométer(ek) sorszáma. (Ha például a 50. és a 100. kilométert szeretnéd megvásárolni, 10.000 Ft-ot utalj MFF 50., 100. közleménnyel.)

Segíts, hogy a mozgássérültek is átélhessék a sport örömét! Támogasd te is a Suhanj! Alapítványt!

Részletes információ az alapítványról: www.suhanj.hu.

A SUHANJ! facebook oldala: http://www.facebook.com/suhanjalapitvany



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X