Főoldal > AKTUÁLIS > Próbáld ki a sárkányhajózást!

Próbáld ki a sárkányhajózást!

0

Írta:

Július 9-én sárkányhajózás a Kis-Dunán! Ezen a szombat délutánon kipróbálhatod a sárkányhajózást, és belekóstolhatsz a sárkányhajózás izgalmas és igazi csapat hangulatába. A sportolás után a folyóparton piknikezünk, eszünk-iszunk, beszélgetünk. A programon bárki részt vehet, szeretettel várunk mindenkit, gyerekeket, párokat, szülőket, barátokat, ismerősöket, ismeretleneket! Program 15:00-15:30 Érkezés15:30-16:00 Játékos ismerkedés a sárkányhajózással16:00-17:30 Sárkányhajó oktatás és sárkányhajózás17:30-tól Indul […]

Július 9-én sárkányhajózás a Kis-Dunán! Ezen a szombat délutánon kipróbálhatod a sárkányhajózást, és belekóstolhatsz a sárkányhajózás izgalmas és igazi csapat hangulatába. A sportolás után a folyóparton piknikezünk, eszünk-iszunk, beszélgetünk. A programon bárki részt vehet, szeretettel várunk mindenkit, gyerekeket, párokat, szülőket, barátokat, ismerősöket, ismeretleneket!

Program

15:00-15:30 Érkezés
15:30-16:00 Játékos ismerkedés a sárkányhajózással
16:00-17:30 Sárkányhajó oktatás és sárkányhajózás
17:30-tól Indul a piknik!

RÉSZVÉTELI DÍJ: 3000 Ft / fő (a honlapon regisztrálóknak 5% kedvezmény!)

A részvételi díj tartalmazza a sárkányhajó bérlését teljes felszereléssel, mentőmellényeket, oktatást, sárkányhajózást, öltözők és zuhanyzók használatát, helyszínbérletet, ásványvizet és bográcsos vacsorát.

Nem sárkányhajózó kísérőknek lehetőség van csak vacsorajegy vásárlására 600 Ft / fő-ért.

Jelentkezés

E-mail-ben: info@outdoorwoman.hu vagy online a www.outdoorwoman.hu honlapon június 5-ig

A sárkányhajózás csapatsport, a sárkányhajós élményhez 20 fő szükséges, ezért a programot minimum 20 fő jelentkezése esetén tartják meg.

MIT HOZZ MAGADDAL:

Fürdőruhát, naptejet, napszemüveget, sapkát, egy meleg felsőt mindenképpen és esőkabátot.

A sárkányhajózáshoz javasolt öltözet: sportos, kényelmes, az időjárásnak megfelelő ruházat: melegben fürdőruha, rövidnadrág, póló, sportszandál vagy mezítláb. Javasoljuk, hogy hozz magaddal váltóruhát, mert a sárkányhajózás vizes sport!

sarkanyhajo2.jpg ()

A helyszín

Budapest, Csepel, Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízitelepe

Autóval: A Soroksári útról a Gubacsi hídon át kell hajtani, majd a hídon áthajtva rögtön balra vissza kell fordulni a Dunához. Amikor a Dunát elérted, fordulj jobbra, és menj még 200 métert (Duna utca). A vízitelep a Kis-Duna partján található.

Tömegközlekedéssel: 23-as busszal a Boráros térről a Csepeli átjáróig.

A sárkányhajózás

A sárkányhajó sport Dél-Kínából származik, és több mint kétezer éves története van. Ma is nagyon népszerű Ázsiában és Óceániában, ahol egy sárkányhajó fesztiválon több száz hajó küzd egymással és több ezren szurkolnak nekik. A sárkányhajóban 20 lapátos kenulapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót. Van, aki dobol, van, aki húzza az evezőket, de mindenkinek éreznie kell a ritmust, hogy egy irányba menjen a hajó! A sárkányhajózás életkortól és nemtől függetlenül mindenki számára különleges élményt nyújt. Nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség vagy fizikai felkészültség, már 15-20 perc gyakorlás után az abszolút kezdők is hatékony hajóegységet alkotva tudják élvezni ezt a szabadidősportot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X