Főoldal > AKTUÁLIS > Egészségtudatos, díjnyertes finomságok

Egészségtudatos, díjnyertes finomságok

egészségesételfinomsággourmetszakácsverseny
0

Írta:

Gondoltad volna, hogy gyorséttermi alapanyagokból újszerű, magyaros gourmet fogások varázsolhatók? A hozzávalók: ifjú szakácsbajnokok, minőségi alapanyagok, némi inspiráció és egy kis gyakorlás! Próbáld ki és kóstold meg te is azt a két egészséges, finom fogást, amit elkészítettek! Magyaros bruschetta – Pavlicsek Csaba, a McGourmet Szakácsverseny győztesének receptje Hozzávalók (4 személyre): 4 db közepes tv paprika6 […]

Gondoltad volna, hogy gyorséttermi alapanyagokból újszerű, magyaros gourmet fogások varázsolhatók? A hozzávalók: ifjú szakácsbajnokok, minőségi alapanyagok, némi inspiráció és egy kis gyakorlás! Próbáld ki és kóstold meg te is azt a két egészséges, finom fogást, amit elkészítettek!

Magyaros bruschetta – Pavlicsek Csaba, a McGourmet Szakácsverseny győztesének receptje

Hozzávalók (4 személyre):

gourmet3.jpg ()4 db közepes tv paprika
6 db közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kk. finomra vágott lilahagyma
Olívaolaj
Citromlé
Fehérborecet
Erős Pista
Finomra vágott petrezselyem
0,5 kg tószt kenyér

Bors

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk az erezetet. Vékony csíkokra vágjuk, majd ezeket nagyon apró kockákra daraboljuk. A paradicsomot negyedekbe vágjuk, kimagozzunk, majd szintén apró kockára daraboljuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 kiskanál finomra vágott lilahagymát. Ízlés szerinti arányban kikeverünk egy tálban olívaolajat, citromlevet, fehérborecetet, Erős Pistát, ehhez adunk finomra vágott petrezselymet (ilyen állapotban hagyhatjuk a hűtőben állni pár órát, hogy az ízek még jobban összeérjenek). A végén sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal dúsítjuk. Az így kapott öntetet jól összedolgozzuk a zöldségekkel, majd megpirítjuk a kenyeret sütőben, vagy pirítósban, és külön tányéron tálaljuk a bruschetta ragut és a kenyeret.

Ruccola saláta, őrségi kecskesajt galuskával, balzsamos eperrel, tökmagolajos levegővel – Toldi József, a McGourmet Szakácsverseny résztvevőjének receptje

gourmet2.jpg ()Hozzávalók 4 főre:

4 marék ruccola
20 dkg őrségi krémes kecskesajt
8 db eper
1 db hamburger zsemle koronája
krémes balzsamecet
1 dl tökmagolaj
1 csapott kávéskanál szójalecitin
0,5 dl víz

Bors

Elkészítés:

A kecskesajtból két kávéskanál segítségével galuskákat formázunk. Az epret megtisztítjuk és negyedeljük, majd egy kis tálba téve annyi krémes balzsamecetet csorgatunk rá, hogy szinte bevonja az eperszemeket. A megmosott ruccola salátát eligazítjuk a tányér közepére. Rátesszük a balzsamos epret, és az előre kiformázott kecskesajtot. A zsemle koronáját megpirítjuk, és negyedeljük, majd a saláta mellé helyezzük. A salátát ekkor picit sózzuk, borsozzuk.
A végén elkészítjük a tökmagolajos levegőt. 1 dl tökmagolajhoz 0,5 dl vizet, és 1 csapott kávéskanál szójalecitint adjunk. Egy botmixerrel úgy verünk habot ebből az emulzióból, hogy a botmixer késének csak fele lógjon a folyadékba


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X