Főoldal > AKTUÁLIS > Szombaton Délibáb Sportfesztivál a Hortobágyon

Szombaton Délibáb Sportfesztivál a Hortobágyon

0

Írta:

Július 9-én, szombaton rendezi a Budapest Sportiroda a 8. Délibáb Sportfesztivált, ami a tavaszi-nyári versenyszezon utolsó futó-, kerékpáros és túraeseménye. A Hortobágyon sorra kerülő különleges versenyen a futók 21, 14 és 7, a kerékpárosok 56,8 és 28,6, a túrázók pedig 22,7 és 7 kilométeres távon indulhatnak. Valamennyi táv útvonala világörökségi helyszínen vezet a pusztában, olyan […]

Július 9-én, szombaton rendezi a Budapest Sportiroda a 8. Délibáb Sportfesztivált, ami a tavaszi-nyári versenyszezon utolsó futó-, kerékpáros és túraeseménye. A Hortobágyon sorra kerülő különleges versenyen a futók 21, 14 és 7, a kerékpárosok 56,8 és 28,6, a túrázók pedig 22,7 és 7 kilométeres távon indulhatnak. Valamennyi táv útvonala világörökségi helyszínen vezet a pusztában, olyan utakon, amelyek az év többi részében nem látogathatók a turisták számára.

delibab2.jpg ()

„A pusztai futás igazi örömfutás. Az évek során volt már hőség, hűvös idő, eső és szél a hortobágyi versenyen, aminek éppen ez adja a szépségét. A kerékpáros és a túratáv útvonala elhalad a Hortobágyi halastavak mellett, ahol igazi madárparadicsomot talál a látogató. A Délibáb Sportfesztivál egyediségéhez ez is hozzátartozik: az ember olyan helyekről láthatja, fedezheti fel a pusztát, ahonnan máskor nem lehet” – mondta az eseményről Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

delibab3.jpg ()

A 8. Délibáb Sportfesztiválra az ország minden részéből érkeznek indulók. A futótávok teljesítői számára komoly kihívást jelenthet, hogy egyenetlen talajon, időnként magas fűben kell haladniuk. A BSI július 9-i eseményén csikósbemutató és ételkóstolás is várja az érdeklődőket.

Bővebb információ és nevezés: Futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X