Főoldal > AKTUÁLIS > Tánc mindenkinek – Body Moving

Tánc mindenkinek – Body Moving

0

Írta:

Mára Budapest nélkülözhetetlen és egyedülálló programjává vált a Body Moving. A két részből álló táncnépszerűsítő programsorozat harmadik alkalommal várja az érdeklődőket, akik nemcsak kipróbálhatják a különböző kortárstánc technikákat – Tánc Mindenkinek -, hanem a hazai táncélet sokszínűségébe is – Tánckommandó – bepillantást nyerhetnek. A népszerű és ingyenes táncórák mellett idén megújult formában és koncepcióval valósul […]

Mára Budapest nélkülözhetetlen és egyedülálló programjává vált a Body Moving. A két részből álló táncnépszerűsítő programsorozat harmadik alkalommal várja az érdeklődőket, akik nemcsak kipróbálhatják a különböző kortárstánc technikákat – Tánc Mindenkinek -, hanem a hazai táncélet sokszínűségébe is – Tánckommandó – bepillantást nyerhetnek.
A népszerű és ingyenes táncórák mellett idén megújult formában és koncepcióval valósul meg a 2009-ben nagy sikert arató Tánckommandó: ezúttal három társulat (Bloom!, HODWORKS, Tünet Együttes) vállalkozik közös köztéri táncprodukció létrehozására.

Tánc Mindenkinek
2011. augusztus 20-21. (szo-vas) és 27-28. (szo-vas)
Minden nap 16-20h
Gödör Klub parkja

Tánc minden korosztálynak!

Ünnepi hangulatban veszi kezdetét a Tánc Mindenkinek program, hiszen augusztus 20-án indulnak az ezúttal minden korosztályt megmozgató táncórák. Idén is négy alkalommal, két augusztusi hétvégén – augusztus 20-21. és 27-28. – lehet kipróbálni a különböző modern- és kortárs tánctechnikákat, valamint a kortárstáncot inspiráló más mozgásformákat (jóga, tai chi).  Ám újdonságnak számít, hogy az ezévi órarendet „családbarát” szempontból állították össze a szervezők.
A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztályok is szívesen csatlakoznak az órákhoz. Ezért idén rájuk is gondolva a Tánc Mindenkinek első órája elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szól, majd az idősebb korosztályok igényeit is figyelembe véve, olyan bemelegítő órák következnek, amelyekbe korra való tekintet nélkül, bárki becsatlakozhat. Ezt követően a már megszokott módon a kortárs és modern technikák – pl. Limón, Horton – kerülnek előtérbe, majd egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló  – Hip Hop, Funky stílusú – órával zárul minden alkalommal a Tánc Mindenkinek.

tanc2.jpg ()

Tánckommandó
fekete-fehér-igen-nem
2011. augusztus 24, 25, 26. (sze-csüt-pént) 17h és 19h
Találkozópont: Városháza tér

A táncórákon túl a Body Moving ismét ízelítőt ad a hazai táncélet sokszínűségéből és igyekszik a Tánckommandó keretében születő köztéri akciók révén a kortárstáncot egy szélesebb közönséghez eljuttatni.

A 2009-ben tizenhat alkotó és társulat közreműködésével megvalósuló akciósorozathoz képest 2011-ben megújult formában és koncepcióval jelentkezik a program.

Ezúttal a szervezők felkérésére három, a hazai kortárstánc élet meghatározó társulata – Bloom!, HODWORKS, Tünet Együttes – készít közös produkciót, tematikailag és helyrajzilag is egy vezérfonalra felfűzve. A rendhagyó „sétaszínházi” előadás dramaturgja Ardai Petra, a holland Space társulat alapító tagja és rendezője.

Az idei Tánckommandó a Városháza térről indul és kígyózik tova a város talán egyik legizgalmasabb negyedébe. A fekete-fehér-igen-nem című produkció arra vállalkozik, hogy más szemmel láttassa a városnak ezt a szegletét. A séta során a valóság új kontúrokat kap: megelevenednek a szegletek, testet kap a tér. A meglepetésekben és izgalmas akciókban bővelkedő színházi séta egyszerre olvad bele a hétköznapi élet forgatagába és bolygatja meg a megszokott mindennapos rutint. Az alkotók, a táncosok, a járókelők, maguk az utcák és a közönség is, akarva akaratlanul  résztvevője lesz  egy helyben megvalósuló fantáziavilágnak. A fekete-fehér-igen-nem című előadás egy szürreális, humoros és egyben elgondolkodtató élményre invitálja az érdeklődőket. Vegyen részt Ön is a játékban!  Újraélesített receptoraival pásztázza végig az ismerősnek vélt terepet és lépjen be a mesébe.

Mindkét programon a részvétel ingyenes.

További információ: http://bodymoving.freeblog.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X