Főoldal > AKTUÁLIS > Újra Zsidó Nyári Fesztivál augusztus 27-től!

Újra Zsidó Nyári Fesztivál augusztus 27-től!

0

Írta:

A Gozsdu udvar, a budapesti zsidó negyed egyik legszebben felújított épülete évek óta hagyományosan részét képezi a Zsidó Nyári Fesztiválnak. Tavaly óta nagy sikerrel kerül megrendezésre a helyszínen vasárnaponként a Gouba – Gozsdu Bazár, és a közelgő Zsidó Nyári Fesztivál tiszteletére idén háromszor is összekapcsolódik a két rendezvény: Most vasárnap, augusztus 21-én kerül sor a […]

A Gozsdu udvar, a budapesti zsidó negyed egyik legszebben felújított épülete évek óta hagyományosan részét képezi a Zsidó Nyári Fesztiválnak. Tavaly óta nagy sikerrel kerül megrendezésre a helyszínen vasárnaponként a Gouba – Gozsdu Bazár, és a közelgő Zsidó Nyári Fesztivál tiszteletére idén háromszor is összekapcsolódik a két rendezvény: Most vasárnap, augusztus 21-én kerül sor a Zsidó Nyári Fesztivált beharangozó fellépésekre a Goubán, és augusztus 28-án a vásárban lesz a fesztivál hivatalos megnyitója. Aznap ismét megrendezésre kerül majd a népszerű sólet-verseny és fellép a Z’mirim klezmer együttes is. Szeptember 4-én is fesztivál hangulat lengi majd át a Gozsdu udvar tereit és mindhárom alkalommal képviselteti magát a vásáron a zsidó kultúra kézműves portékákkal, fellépőkkel, zenével, judaikával, könyvekkel – valamint helyszíni jegyvásárlási lehetőség is lesz a Goubán.

gozsducikk.JPG ()A Zsidó Nyári Fesztivál, a nyár legnagyobb szabású multikulturális fesztiválja idén augusztus 27 és szeptember 5 között kerül megrendezésre, fő helyszíne Európa egyik legnagyobb és legszebb zsinagógája, a Dohány utcai zsinagóga. A fesztiválon színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, ifjúsági és szabadtéri programokkal és kézműves kirakodó vásárral szinte valamennyi művészeti ágban képviselteti magát a zsidó kultúra.

Programok és online jegyvásárlás a www.zsidonyarifesztival.hu weboldalon található.

A Gouba – Gozsdu Bazár minden vasárnap várja látogatóit 10 és 19 óra közt a Gozsdu udvar passzázsában a Dob u. 16 és a Király u. 13 között színes portékával, bazári falatokkal és vidám utcazenével.
Ingyenes program!

Forrás: Gouba.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X