Főoldal > AKTUÁLIS > Az Európai Űrközpont módszereivel gyógyítanak

Az Európai Űrközpont módszereivel gyógyítanak

elhízásgyógyulásorvoslásűrhajós
0

Írta:

Olyan betegségek, mint az elhízás, a felnőttkori cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedések és krónikus fájdalmak kezelésére és megelőzésére is alkalmas az új módszer . Az ígéretes eljárás az Európai Űrközpont (ESA) orvosa, dr. Filippo Ongaro és a Quintess Egészségközpont együttműködésében valósul meg hazánkban. Az űrhajósok szervezete a világűrben hat hónap alatt annyit […]

Olyan betegségek, mint az elhízás, a felnőttkori cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedések és krónikus fájdalmak kezelésére és megelőzésére is alkalmas az új módszer . Az ígéretes eljárás az Európai Űrközpont (ESA) orvosa, dr. Filippo Ongaro és a Quintess Egészségközpont együttműködésében valósul meg hazánkban.

Az űrhajósok szervezete a világűrben hat hónap alatt annyit öregszik, mint a Földön egy középkorú ember tíz év alatt. Dr. Filippo Ongaro, az ESA orvosaként olyan kutatásokban vett részt, amelyek az asztronauták szervezetében – az igénybevétel miatt bekövetkező – extrém leépülés gyors és hatékony helyreállítására kerestek megoldásokat. Az űrközpontban az alapvető fontosságú élettani folyamatok feltérképezésének komplex módszereit kutatták, a kutatások eredményeit pedig a felkészítés és a rehabilitáció során alkalmazták.

Az európai űrhajósok felkészítő és rehabilitációs programját fejlesztő dr. Filippo Ongaro a Quintess-szel együttműködve olyan orvosi eljárást alkalmaznak Budapesten, amely a betegségek és a különböző tünetek közös gyökerét kutatja. A gyógyítás lényege, hogy nem korlátozódik egyes szervek, illetve betegségek kezelésére, hanem az emberi szervezetet teljes egészként vizsgálja és kezeli.

gyogyul2.jpg ()

A Quintess és dr. Ongaro célja, hogy új tudományos módszereken (genetika, molekuláris biológia és bioinformatika) alapuló, rendszerszemléletű megközelítési módot vigyen a gyógyításba.
A legfontosabb a test alapvető működési folyamataiban fellépő egyensúlyzavarok megértése és helyreállítása. Ezek felderítését követően, a betegek egyedi, személyre szabott kezelést kapnak, mivel azonos betegségek hátterében is különféle élettani folyamatok zavarai állhatnak.

„Olyan forradalmi szemléletváltás kezdetének vagyunk tanúi az orvoslásban, amelynek módszertana a személyre szabott, rendszerszemléletű medicina lesz. Célom az, hogy a krónikus betegségekben szenvedő páciensek számára elérhetővé tegyük a jobb egészségi állapotot, akik pedig egészségesek, azoknak stratégiákat kínáljunk állapotuk megőrzéséhez. Gyógyító tevékenységem során ezen szemléletváltás gyakorlati bevezetésén fáradozom.” – mondta dr. Filippo Ongaro a módszer világhírű képviselője.

Az Európában még egyedülálló orvosi módszer ezentúl hazánkban is lehetőséget nyújthat a többfajta krónikus betegséggel küzdő emberek hatékony kezelésére.

Forrás: Anderson Communications


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X