Főoldal > AKTUÁLIS > Csellengés helyett hasznos időtöltés

Csellengés helyett hasznos időtöltés

tábortenisz
0

Írta:

Ha valamelyik szülő úgy gondolja, hogy a nyári iskolai szünet alatt nem akaszt egy lakáskulcsot csemetéje nyakába, majd pár száz forinttal a zsebében – valamit egyen majd egy gyorsétteremben a kölyök – nem ereszti útnak, hogy majd csak agyonüti az időt valahol, az legjobb, ha valamilyen hasznos táborba küldi a család szeme fényét. A hangsúly […]

Ha valamelyik szülő úgy gondolja, hogy a nyári iskolai szünet alatt nem akaszt egy lakáskulcsot csemetéje nyakába, majd pár száz forinttal a zsebében – valamit egyen majd egy gyorsétteremben a kölyök – nem ereszti útnak, hogy majd csak agyonüti az időt valahol, az legjobb, ha valamilyen hasznos táborba küldi a család szeme fényét.

A hangsúly a hasznosságon van, hiszen ha már fizet a szülő – már akinek erre van pénze –, akkor ne csupán gyerekmegőrző legyen a tábor.

A harmadik kerületi Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban tartott nyári tenisztábor színvonalas időtöltést biztosít. A tábor vezetője és a tenisztanfolyamok főnöke egyaránt Kirchknopf Zoltán.

– A nyári táborozás és az iskolaidőben folyamatosan működő tenisztanfolyamok valamelyest összefüggnek egymással – beszélt a helyi teniszéletről az edző  -, hiszen azok a diákok, akik a tanfolyamainkra járnak, gyakran eljönnek hozzánk táborozni és a teniszezéssel a táborokban megismerkedők közül sokan beiratkoznak a tanfolyamainkra is. A nyári táborokba a szülők azért küldik lányaikat, fiaikat, mert jó levegőn, szakemberek irányításával hasznosan tölthetik el a vakáció néhány hetét. Amikor másfél éve elkezdtük a tanfolyamokat, húsz-harminc gyerekünk volt. Aztán a múlt nyáron megrendeztük az első tenisztáborunkat, és jelenlevő gyerekek közül sokan visszajöttek az iskolaidő alatt rendezett tanfolyamainkra A tábor alatt megszerették a sportágat, és így alakultak ki a nagyobb létszámú tanfolyamok. A táborozás elsődleges célja, hogy a fiatalok élvezzék, amit közösen végzünk, és közben megszeressék a sportot.

tenisztabor.jpg ()A táborozók között milyen a lányok-fiúk aránya?

Hozzávetőlegesen egyforma számban jönnek.

Mennyi időt tölthetnek naponta a jelentkezők a Folyondárban és, hogy néz majd ki egy-egy napjuk?

A suli vége utáni héten már elkezdődik a táborozás és a szünidő végéig tart. Hetes turnusokat tartunk, de természetesen, aki akar, minden héten jöhet, akinek erre csak egy hete van, azt is szívesen várjuk. Reggel kilenckor egy tízóraival kezdődik a program, majd tízkor játékos bemelegítést követően délig teniszeznek a jelenlevők. Ebéd után, a közös játékot követően kettőtől-négyig ismét teniszezünk. Ezt követi az uzsonna, ezután pedig hazavihetik az ifjakat.

Milyen korú gyerekeket várnak?

Úgy indultunk, hogy 5 éves kortól 15 évesig fogadjuk a jelenlevőket, de a tavalyi tapasztalatok alapján egy-egy évvel lefelé és felfelé módosítjuk a jelentkezési kort.

Nem mindenkinek lóg otthon a fogason egy teniszütő. Akinek történetesen nincs, az mit tegyen?

Neki adunk ütőt. A jelentkezőknek csak sportfelszerelést kell magukkal hozni.

A suli után kezdődik a tábor

Minden héten várjuk a kicsiket és nagyokat a kerület legszínvonalasabb sporttelepén, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a tenisszel, elsajátíthatják az alapokat. A teniszt, felkészült oktatóink tanítják, akik sok éves edzői tapasztalattal rendelkeznek.

Tábor vezetője: Kirchknopf Zoltán (Tel.: 06 70/967 1676)

Ár: 30.000 Ft/fő/hét  (Az ár magába foglalja a tízórait, az ebédet és uzsonnát is.)

Érkezés: 9.00-től  Távozás: 16.30-tól 17.00 -ig.

Jelentkezés és információ: +36 70 967 1678 vagy a   tabor@folyondar.hu email címen

Tábor időpontja: Június 18-tól hetente (minimum létszám 5 fő)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X