Gombaölőszer a narancslében, arzén az almalében, a rizsben és a gabonafélékben, higany a tonhalas
Gombaölőszer a narancslében, arzén az almalében, a rizsben és a gabonafélékben, higany a tonhalas konzervben – ilyen és ehhez hasonló hírek látnak napvilágot manapság. Ráadásul az arzén és a higany nemcsak az élelmiszerekben van jelen, hanem a vízben, a talajban és a levegőben is. A Fox News most összegyűjtött néhány tippet, amely segítségével csökkentheted a toxinoknak való kitettséget.
A higany elkerülése érdekében csak mértékkel fogyassz tengeri ételeket, mert különböző szintű méreganyagokat tartalmazhatnak. A higany megtalálható továbbá az izzókban, hőmérőkben, akkumulátorokban és a festékekben.
Az arzént ugyanakkor szinte lehetetlen elkerülni, hiszen az élet szinte minden területén jelen van. Csökkentsd a barna rizs-szirup, a rizstej és egyéb rizs alapú ételek fogyasztását. Ehelyett kevésbé toxikus ételeket fogyassz, mint a szerves köles, ami tele van fehérjével.
A szőlő- és almalé is sok arzént tartalmazhat, ezek fogyasztását is csökkentsd minimálisra. Csapvíz helyett igyál palackozott ásványvizet. Gyermekednek adj friss bio gyümölcsöket és zöldségeket.
Mindig nézd meg, hogy a vásárolt élelmiszer honnan származik, mert például a bio eredetű rizs sem jelenti azt, hogy arzén mentes, mert a hagyományos gazdálkodási szokások nyomai évtizedekig nyomot hagyhatnak a talajban. Azonban még mindig jobb választás a bio élelmiszer, mint a hagyományos.
Forrás: OrientPress Hírügynökség