Főoldal > AKTUÁLIS > Örömkoncentrációs csúcskísérlet Budapesten a Futás Napján (x)

Örömkoncentrációs csúcskísérlet Budapesten a Futás Napján (x)

0

Írta:

De így van ez rendjén. Hogy életünket úgy élhessük, ahogy minden pillanatban szeretnénk, hogy ne h

De így van ez rendjén. Hogy életünket úgy élhessük, ahogy minden pillanatban szeretnénk, hogy ne hátráltassanak betegségek, ne akadályozzon a stressz a mindennapi életben, s igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, valóban fontos mind a testi, mind pedig a mentális egészség. Eddig ugye elég sablonos a szöveg.

Éld át az örömöt!

Azonban most a BSI egy olyan vállalkozásba fogott a 2012. október 7-én rendezendő  SPAR Budapest Nemzetközi Maraton ® és Futófesztivál kapcsán, ami felpezsdíti a várost, megadja a lehetőséget arra, hogy az emberek apraja-nagyja átélje a mozgás adta örömöket vagy úgy, hogy maga is gyalogol, fut, vagy pedig úgy, hogy hihetetlen lelkesedéssel veti bele magát a szurkolásba. Két dolog ugyanis általánosan elfogadott: az egyik az, hogy a futás során hihetetlen mennyiségű boldogsághormon szabadul fel az ember szervezetében, ami plusz energiát ad, mikor a futó már úgy érezné, hogy minden tartaléka elfogyott. A másik pedig az, hogy a nevetés, a jókedv gyógyít, elűzi a betegségeket, erősíti a lelket és a testet, jobban, mint egy törzsi körtánc, egy ráolvasás vagy valamilyen babonás cselekedet – mert lássuk be: a tudomány jelen állása szerint szellemekkel maximum akkor találkozik az ember, mikor a kicsi fia lepedőbe burkolózva ráhuhog az ajtó mögül. A jókedvű szurkolók hada boldogan buzdítja a futót, s ezáltal magasabb energiaszintre emelkednek mindannyian, ha lehet evvel a fura megfogalmazással élni. De gondoljunk bele, tényleg így van: mintha energiák áramolnának egy tapsoló néző és a visszamosolygó futó közt. Az öröm. És persze a két dolog mellett a harmadikat se felejtsük el: a mozgást, ami felpezsdíti az ember szervezetét. Ebben, ugye, nincs vita: a mozgás egészséges.

futas2.jpg ()Szurkolj, fuss, vagy tedd mindkettőt!

Mi a www.futanet.hu honlap mellett létrehoztuk a szurkoljvelunk.hu oldalt is, mert miért is ne kapcsoljuk hát össze mindezt a három igen jó dolgot? Nevetést, boldogságot és mozgást. Igen, pontosan erre vállalkoztunk: Budapesten eddig sosem látott tömegeket hívunk mozogni és szurkolni, megpróbáljuk összesűríteni egy helyre a legtöbb pozitív energiát. Az örömöt. Hadd áramoljon oda és vissza, hadd örüljön futó és szurkoló, s aki nem fut, az lelkesítse a többieket, aki nem szurkol, az pedig próbálja ki valamelyik távon magát, érezze azt, milyen, mikor viszi a lendület és az őt üdvözlő tömegek sorfala előtt szaladhat integetve, boldogan! És még egy lehetőség: akár futhat és szurkolhat is, hiszen a kisebb távok befejeztével már rohanhat is a nagyobb távok útvonalára, hogy biztassa azokat, akinek szükségük van rá, biztasson mindenkit!  Adja át valahogyan a benn rejlő energiát a futóknak, hadd fussanak általa is lelkesebben! A szlogen: Kell a hangod, kell a tapsod! És tényleg kell! A mozgás mellett tehát tapsolásra, kereplésre, síppal-dobbal-nádihegedűvel való szurkolásra hívunk mindenkit, aki csak egy kicsit is részt szeretne venni az élményben, amit egy ilyen esemény nyújthat, a szurkoláshoz pedig a honlap nyújt segítséget, a szurkoljvelunk.hu oldal, ami a tudomány mai állása szerinti legmagasabb szintű segítséget nyújtja az olvasónak. És a slusszpoén: egy nyereményjáték. Erről is minden megtudható a honlapon, bár aligha lehet elképzelni olyant, hogy valaki csak egy wellness hétvégéért áll ki a rakpartra, s üvölti a tömegbe, hogy HAJRÁÁÁÁ!

futas3.jpg ()S hogy hol lehet mozogni? Szinte bármilyen távon elindulhat, aki futócipőt húz. A legidősebbeket és a családokat a 600 méteres Családi Futás várja, a bátrabbak 3,5 kilométert a Maratonkán, 7 kilométert a Minimaratonon futhatnak. Sűrítendő a jókedvet és a boldogsághormonokat lehet 42 kilométert 3 fős staféta vagy 5 fős ekiden váltóban teljesíteni, s persze ott a klasszikus táv, 42 kilométeres maraton, vagy az Európában egyedülálló módon rajtoló 30 kilométeres táv.

Van hát tennivaló október hetedikén, de aki csak úgy arra jár az 56-osok terén, az sem fog unatkozni, hiszen a sportos kiállítók és alapítványok standja mellett ott lesz a PCOS Szívügy Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, képviselteti magát a Vöröskereszt is és ott lesz a Nemzeti Egészségprogram szűrőkamionja is, hogy segítségükkel képet kaphasson bárki az egészségi állapotáról.

A cél tehát az, hogy október hetedikén, a futás napján senki ne maradjon otthon, vegye ki a részét az élményből, amit egy ilyen esemény adhat.

További részletek: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X