Főoldal > AKTUÁLIS > Szuper őszi könyvújdonságok

Szuper őszi könyvújdonságok

0

Írta:

Katarzyna Miller-Monika Pawluczuk: Nőnek lenni és nem bedilizni 11 nő, 6 nap, 1 szabad szájú terapeuta, és az ör&ouml

Katarzyna Miller-Monika Pawluczuk: Nőnek lenni és nem bedilizni

11 nő, 6 nap, 1 szabad szájú terapeuta, és az örökké rejtélyes női lélek ezer oldala egyetlen kötetben! Valódi női könyv, mely példákkal, interaktívan boncolgatja azt a számtalan érzést, örömöt és bánatot, amit mi nők kortól függetlenül átélünk. Sorsfordító pillanatok, zokogás és örömkönnyek kísérik a beszélgetéseket, melyek rávilágítanak arra, hogy gyakran nemcsak a noneklenni.jpg ()másik nem képviselői pislognak ránk értetlenül: először magunkat kell megértenünk, megismernünk és legfőképpen megszeretnünk. A lengyel bestseller szerzői a női lét gazdagságát valódi csodaként ünneplik. Mottójuk akár ez is lehetne: Nőnek születtél? Ne nyavajogj! Élvezd!

238 oldal, Athenaeum Könyvkiadó, 2990 Ft

Szepes Mária: Füveskönyv

A régi füveskönyvek a kertben termesztett vagy vadon termő növények, gyógyfüvek hasznáról és káráról tájékoztattak, századokon át szerzett tapasztalatok alapján. Aztán a hasznos tanácsok lassan kiterjedtek a lélek, sőt általában a lét kisebb-nagyobb gondjaira is. A “mi a teendő” kérdésére adott hétköznapi példák, egyszerű válaszok, amelyek aFuveskonyv.jpg () testi és a lelki egészség megőrzését és visszanyerését segítették, lassan egyre egyénibbé, szubjektívabbá váltak, s egyre több gondolkodnivalót, valamint lelki táplálékot adtak az olvasónak. Reméljük, hogy az új olvasók mellett Szepes Mária régi hívei is örömmel fedezik majd fel a Füveskönyvben kedvenc gondolataikat, idézeteiket, netán éppen azt az egy-két ráébresztő megfogalmazást, amely annak idején sokat jelentett nekik. Emellett új összefüggésekre bukkanhatnak, új fénytörésben láthatnak ismertnek vélt tényeket, új értelmet találhatnak sokszor olvasott bölcsességekben, új nézőpontokat fedezhetnek fel, s talán még olyasmire is rálelhetnek, amit soha nem vettek észre korábban.

280 oldal, Édesvíz Kiadó, 2990 Ft

David Richo: Hogyan legyünk felnőttek egy párkapcsolatban?

Legtöbbünk számára a párkapcsolatunk alakulása életünk egyik legmeghatározóbb tényezője. Ha boldog szerelmet élünk át, minden jónak és gyönyörűnek tűnik, ha viszont kapcsolatunk épp válságban van, minden más lényegtelenné halványul a fájdalmunk mellett. David Richo célja, hogy segítségünkre legyen a hosszan tartó, harmonikus párkapcsolat kialakításában. A szerző új megközelítésben tárgyalja a témát: nem az ideális társ megtalálására helyezi a Hogyanlegyunkfelnottek.jpg ()hangsúlyt, hanem arra, hogy nagyobb szeretettel bíró, valóságosabb emberré váljunk. A könyvet elolvasva megérthetjük a párkapcsolat alakulásának folyamatát a lángoló szerelemtől a konfliktusos időszakon keresztül a mély és valódi elköteleződés szakaszáig. Megismerjük a szeretet öt nélkülözhetetlen összetevőjét, amelyet meg kell kapnunk és meg kell adnunk ahhoz, hogy elégedettnek érezhessük magunkat a kapcsolatban. A gyakorlatokat végezve megtanulhatjuk, hogyan tegyük félre öntelt és arrogáns egónkat, hogyan legyünk úrrá félelmeinken, irányítási vágyunkon, hogyan figyeljünk oda a másikra éber tudatossággal, felismerve valódi személyiségét, vágyait, jó és rossz tulajdonságait – s mindennek köszönhetően hogyan fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek a valóságban vagyunk, megkapó sebezhetőségünkben, ugyanakkor teljes szerethetőségünkben, a szeretet összes óriási lehetőségével együtt.

332 oldal, Édesvíz Kiadó, 3490 Ft

halalhozok.jpg ()John Connoly: Halálhozók

A halálhozók különlegesek. Ők gyilkolják meg a gyilkosokat. Louis, az orvgyilkos is közéjük tartozik. Most azonban ő is, és a társa Angel is a célpontok között találja magát. Csak akkor maradhatnak életben, ha leleplezik a gyilkosokat. Elvállalnak egy megbízatást, hogy végezzenek egy dúsgazdag remetével. A messzi északon egy olyan város vár rájuk, amelyik eltűnt a térképekről. A környék urának személyes oka van arra, hogy Louis fejét akarja. Louis és Angel csapdába kerül. Mindentől és mindenkitől elszigetelve a legfélelmetesebb halálhozó vadászik rájuk: az orvgyilkosok kivégzője, Bliss. Csupán egyetlen ember segíthet nekik. A Detektív – Charlie Parker.

„Zseniális író. Félelmetesen jó könyv” The Times

512 oldal, Ulpius-ház, 3499 Ft

E L James: A szürke ötven árnyalata

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad.

Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint.

Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

528 oldal, Ulpius-ház, 3999 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X