Főoldal > AKTUÁLIS > 7 szuper program: legyen élménydús a szerelem hónapja!

7 szuper program: legyen élménydús a szerelem hónapja!

0

Írta: and

Február a legrövidebb hónap, de ideális lehetőségeket teremt arra, hogy számos új dolgot prób&

Február a legrövidebb hónap, de ideális lehetőségeket teremt arra, hogy számos új dolgot próbálhass ki. Most 7 programtippet adunk neked, hogy a szerelem hónapja a változatosságról és az élményekről is szóljon számodra.

1. Farsang, karnevál? Retro farsangi karnevál!

Idén nem tudsz elutazni egyik neves külföldi karneválra sem, viszont Magyarországon belül szívesen kimozdulnál, és utazásodat esetleg összekötnéd egy kis múltidézéssel? Akkor irány Hévíz, ahol február 8-tól 10-ig igazi retro farsangi karneválba csöppenhetsz! A jelmezeknél csak a színpadra lépő művészek palettája lesz színesebb: a közönséget szórakoztatja majd többek közt Baby Gaby, az Animal Cannibals, a Bestiák Show Band és Vastag Csaba is.

További információkért kattintsd ide!

2. Kezdd mozgással a februárt! Téli Sportfesztivál 2013

Már ma írd be a naptáradba február 2-át, ugyanis aznap, 10-14 óra között rendezik meg a MOCCANJ! Budapest Szabadidősport Fesztiválsorozat első eseményét a Téli Sportfesztivált az ARÉNA Pláza Jégteraszán. Nemcsak korcsolyázni lehet majd, hanem állapotfelméréssel, egészségügyi szűrővizsgálatokkal és csapatban teljesíthető feladatokkal is várják a kicsiket és nagyokat.

További információkért kattintsd ide! 

3. Afrika Expo és Vásár – Többet Afrikáról!

Ezzel a szlogennel folytatja pályafutását 2013. február 14-17 között a II. Afrika Expo és Vásár, melynek célja, hogy jobban megismertesse Afrikát a látogatókkal. Ha ellátogatsz a rendezvényre, ismeretekkel gyarapodhatsz Angoláról, Burkina Fasóról, a Dél-Afrikai Köztársaságról, Etiópiáról, Kenyáról, Kongóról, Maliról, Namíbiáról, Szenegálról vagy éppen Szudánról, és jól is érezheted magad. A Lalibela Étterem etióp és kelet-afrikai ételeket, a Fair Trade kávézó afrikai kávékülönlegességet kínál. A vásárfiával készülő standoknál afrikai textilekből varrt ruházati cikkeket, burkina fasoi sheavaj termékeket, afrikai ékszereket, dísztárgyakat, kongói raffia szőtteseket vásárolhatsz. A szervezők készülnek még zenés-táncos programokkal, képvetítéssel, illetve játszóházzal is, ahol a gyerekek afrikai maszkokat, csimpánzfüleket, és szívószálból színes ékszereket készíthetnek.

További információkért kattintsd ide!

4. Tánccal az erőszak ellen

Az idei Valentin-nap nemcsak a szerelemről, hanem egy különleges, táncos rendezvényről is szól. Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak a világszerte egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért. Az eseményhez olyan közéleti személyiségek csatlakoztak, mint Bozsik Yvette, Jaksity Kata, Bombera Krisztina, Kulka János és Kepes András. Ha szeretnéd kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértésedet, csatlakozz a tánchoz, amely február 14-én 15.00-kor lesz a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. 

További információ a Onebillionrising Budapest facebook oldalán.

madar2.jpg ()5. Főhajtások Kubinyi Annától

Szívesen megnéznél egy különleges kiállítást, méghozzá teljesen ingyen? Akkor van egy jó hírünk számodra: Kubinyi Anna Prima Primissima-díjas textilművész alkotásaiból 2013. január 31-én a Balassi Intézetben nyílik kiállítás, Főhajtások címmel. A hatalmas térben kifüggesztett, színekben és formákban gazdag, monumentális gobelinek láttán biztos, hogy neked is eláll majd a lélegzeted! A teremtett világ szépségét dicsérő, dinamikus, szenvedéllyel teli, életerőtől duzzadó formák és a kenderbe szőtt ősi, erdélyi motívumkincsek tulajdonképpeni főhajtások az Élet és eleink előtt. A tárlat 2013. március 10-ig tekinthető meg a hét minden napját 10-18 óra között, díjmentesen.

További információk: www.balassi-intezet.hu, www.annakubinyi.blogspot.com

6. Kerülj újra lendületbe! Vár a Lendület nap!

Hamar elfogy az energiád, nincs időd, sem pénzed, és úgy érzed, hiányzik belőled a továbblépéshez szükséges lendület? Akkor a Lendület napon a helyed, ahol érzések, gondolatok, és a test együttes, egymásra pozitívan ható energiái tartósan is visszaadják a lendületedet. Az egész napos kezdő Lendület napon olyan előadásokat, módszereket és technikákat ismerhetsz meg, amelyek használatával lélekben, gondolatban, testben visszanyerheted, vagy végre megszerezheted a sikeres jövődhöz szükséges lendületet. Ha kedvet kaptál, február 16-án 9:30-tól téged is szeretettel várnak a Carion Székházban  (II. kerület Lajos utca 26).

További információk: www.lenduletbejovunk.hu

7. Zene, szerelem és szuper hangulat: téged is vár a Valentin napi Musical Plusz

Ha még keresed a módját, hogyan hangolódhatnátok rá kedveseddel a Valentin-napra, vagy egyszerűen csak szeretnéd magad jól érezni egy oldott hangulatú zenei rendezvényen, akkor február 10-én délután vedd az irányt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ felé. Itt kerül ugyanis megrendezésre a Musical Plusz Valentin napi műsora, amelyen fellép Sári Évi, Mahó Andrea, a Voice-ból is ismert Fehér Adrienn, valamint Miller Zoltán, Bot Gábor és Egyházi Géza. A jó zene és a remek hangulat garantált, a szerelmes ráhangolódás pedig már rajtad múlik.

További információk és jegyinfó: www.musicalplusz.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X