Főoldal > AKTUÁLIS > Tavaszi élménykavalkád: 5+1 szuper program márciusra

Tavaszi élménykavalkád: 5+1 szuper program márciusra

0

Írta: and

Úgy érzed, tele vagy energiával? Vagy épp az első tavaszi napsugarak előbújása után sem akaró

Úgy érzed, tele vagy energiával? Vagy épp az első tavaszi napsugarak előbújása után sem akaródzik kitenni a lábad a lakásból? Akkor nyújtózz egy nagyot, kortyolj bele a teádba és közben fusd át programkínálatunkat: le mernénk fogadni, hogy tudunk néhány olyan érdekességet ajánlani, ami miatt ki lehet, és ki kell mozdulnod ebben a csodásnak ígérkező hónapban.

1. Kezdd a futószezont a Balatonnál!

Itt a jó idő, szóval porold le a futócipőd, és március 21-24. között vedd az irányt a Balaton felé. Ugyanis nemcsak emlékezetes kirándulásokban lehet részed, hanem akkor rendezik meg a 6. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratont, a Budapest Sportiroda (BSI) szezonnyitó futóeseményét is. Itt különféle lehetőségek várnak rád, hogy a magyar tenger partján kezdd el a 2013-as futószezont. Ha eddig még nem próbáltad volna, mindenképp ott a helyed, hiszen a Balaton megkerülése különleges élmény: futás közben láthatod a Tihanyi Apátságot, Badacsony hegyét, a Szigligeti Várat, és az útvonal egy része a tó partján halad.

További információkért kattints ide.

2. Jótékonykodj és érezd jól magad!

Különleges pódiumest sorozatra indul Grecsó Krisztián, a 2012-es AEGON Művészeti Díjas író márciusban. Az ország kilenc településén Dés László és Dés András zenei improvizációja mellett az író főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas majd fel részleteket. Az estek bevételének egy részét a Csodalámpa Alapítványnak ajánlják fel. Először március 7-én, este 7 órakor lesz Mellettem elférsz est, Zalaegerszegen, Budapestre pedig áprilisban érkezik a rendezvény.

Még több információ itt.

image.jpg ()3. Táncolj és szórakozz a Group’n’Swing koncertjén!

Imádsz táncolni, vagy egyszerűen csak kedvet kaptál egy remek koncerthez? Akkor ne habozz, foglalj asztalt március 21-ére az Orfeumba, ahol aznap este a Group’n’Swing zenekar szolgáltatja a zenét. De még milyen zenét! Lesznek boogie-s lüktetésű, swinges, big band-es hangulatot idéző slágerek, és ugyanúgy felcsendülnek majd saját dalaik, mint világsztárok szerzeményei, vagy énekesük, Gájer Bálint azon kedvencei, melyeket a The Voice – Magyarország hangja című tehetségkutató műsorban adott elő.

További infók itt vagy itt.

4. Másmilyen Március az Andrássy úton

Ne csüggedj, ha idén nem kapsz virágot nőnapon, inkább hívd fel a barátnőidet, és menjetek ki együtt a Másmilyen Március elnevezésű rendezvényre. A Magyar Nők Szövetsége által szervezett nőnapi program az Andrássy úton kerül megrendezésre, melynek a Hősök teréhez eső részét lezárják. A Másmilyen Március nemcsak az Országos Nőkonferencia záró eseménye, hanem egy olyan szórakoztató program is, ahol népszerű együttesek, művészek és táncosok is fellépnek: énekel majd az Anna and the Barbies és a The Carbonfools, a New Dance World táncstúdió pedig egy különleges flashmobbal fogja szórakoztatni az egybegyűlteket. De honnan a rendezvény érdekes elnevezése? Azért lett Másmilyen Március, mert ezúttal nőnapon nem a Nők kapnak, hanem Ők adnak ajándékot egymásnak és másoknak.

További részletek:  www.nokszovetsege.hu

5. Utazz el a kétezer látnivaló városába!

Pécset gyakran az ország leghangulatosabb városaként emlegetik – ha jártál már ott, akkor biztosan megérted, miért. 21 múzeum, 13 templom és vallási építmény, 20 fesztivál valamint számtalan látni- és kipróbálnivaló vár. De érdemes ellátogatnod a Zsolnay Kulturális Negyedbe is, ahol március 22-23-án a VII. Pécsi Nemzetközi Jazz hétvége kerül megrendezésre. Itt a műfaj kiemelkedő hazai képviselői mellett olyan külföldi művészeket is élőben hallhatsz játszani, mint Antonio Sanchez, a Pat Metheny Group tagja, vagy Richard Bona és Snétberger Ferenc duója. És ha már ott jársz, nézd meg a március 11 és április 11 közt látogatható fotókiállítást, ami a Zsolnay Negyed csodálatos részleteit mutatja be Baráti Kristóf hegedűművész és fotográfus szemével.

Bővebb információ: www.kodalykozpont.hu

+ 1 Légy az Év Gaszto Tündére!

Tereld össze az egész családot, és látogassatok el március 23-24-én a budaörsi Kika Áruház Gasztro Hétvégéjére! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőségük lesz saját tehetségüket is megmutatni, ugyanis egy egész hétvégén át tartó receptversenyben is részt vehetnek, amelynek nyertes “művei” elő-, főétel és desszert kategóriában meghatározott ideig speciális menüként kaphatóak lesznek a Kika éttermében is. A receptek elbírálásában Bede Róbertet, a TV Paprika szakácsát, valamint az áruház igazgatóját és az étterem konyhafőnökét kérték fel. Mindemellett számos gasztronómiai kiállítóval ismerkedhetnek meg a látogatók, gyermekeknek és felnőtteknek szóló programok, valamint értékes ajándékok is várják az érdeklődőket.

Bővebb infóért kattints ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X