Főoldal > AKTUÁLIS > Kávé: nincs több tévhit! (x)

Kávé: nincs több tévhit! (x)

0

Írta:

Az „alapszabály”: napi néhány kávé nem árt, sőt, még egészséges is lehet,

Az „alapszabály”: napi néhány kávé nem árt, sőt, még egészséges is lehet, viszont ha túlzásba viszed a kávézást, az bizony már nem egészséges, és akár komoly gondok is lehetnek belőle.

nagy.jpg () 

Különösen igaz lehet ez az idősebbekre és azokra, akik érzékenyek a koffeinre. Ennek oka, hogy a koffein hosszabb vagy rövidebb távon, de megemelheti a vérnyomást. Ezáltal pedig akár az érrendszeri megbetegedésekhez is hozzájárulhat. Másféle problémás hatásai is lehetnek a koffeinnek. Az egyik legkomolyabb, amire általában nem is gondolnak a fogyasztók, hogy függőséget alakíthat ki, egészen különleges esetekben alvászavart és szorongást is okozhat. 

Bár a hatásokat állandóan vizsgálják, az már most is látható, hogy bizonyos problémákat bizony okozhat kedvenc feketénk. Mégis, nagyon sokan gondolkodás nélkül döntik magukba újabb és újabb csészével – de miért? Mert kávézni bizony nagyon jó! Az ital finom, a fogyasztás atmoszférája elvarázsol és relaxál, szóval nem meglepő, hogy sokan nem tudnak lemondani erről az örömről.

allo3.jpg ()Pedig akár egészségüket kímélve is hódolhatnának az élvezetnek. Például a reggeli, napindító kávék után áttérhetnek az Inka koffeinmentes gabonakávéra. Így megmarad a fogyasztás élménye, de garantáltan nem terhelik az érrendszerüket és nem okoznak maguknak semmiféle alvásproblémát sem!

A reggeli hatás sem marad el: bár koffein nélkül, de a szénhidráttartalomnak köszönhetően az ital beindítja a testet, segíti az emésztést, és nincsenek kellemetlen, savasságból következő hatásai a gyomorra sem, mint a kávénak. Nehéz ennél egészségesebb megoldást elképzelni…

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X