Főoldal > AKTUÁLIS > Megdöbbentő adat: mindössze a nők 4%-a tartja magát szépnek

Megdöbbentő adat: mindössze a nők 4%-a tartja magát szépnek

önbizalomszépségszépségápolás
0

Írta:

Elkeserítő, hogy szebbik nem nagy része még mindig bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, pedig

Elkeserítő, hogy szebbik nem nagy része még mindig bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, pedig a szépség és a boldogság között van összefüggés. Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat.
 
A legutóbb 20 országban lebonyolított kutatás legfontosabb tanulsága, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai. Ezzel világszerte a nők több mint fele (54%) ért egyet, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a benne rejlő szépségpotenciált.

szep2.jpg ()A nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen (59%), de majdnem harmaduk (32%) bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint a külső tényezők közül a társadalom (12%), a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása. A statisztika jól megmutatja, milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha saját szépségünkről van szó.

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2%-ról megduplázódott az eredeti 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának.
 
Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat. Mi is minden nőt arra szeretnénk ösztönözni, hogy nap mint nap tegyen azért, hogy szépnek érezze magát, így javulhat az önképük és felfedezhetik a bennük rejlő szépséget.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Forrás: Dove


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X