Főoldal > AKTUÁLIS > 3+1 szuper programtipp novemberre

3+1 szuper programtipp novemberre

0

Írta: and

Ismerd meg a sportos téli trendeket az F&F-től Táncos programra vágysz, vagy inkább kihasználnád az

Ismerd meg a sportos téli trendeket az F&F-től

Táncos programra vágysz, vagy inkább kihasználnád az utolsó őszi napok egyikét egy kiadós futásra? Vagy talán már a télre készülsz, és ellátogatnál a Hó-Show-ra, esetleg a Márton-napi finomságok kóstolgatása szerepel a terveid között? Bármit tervezel is novemberben, szinte biztos, hogy programajánlónkból találsz kedvedre valót – lehet szemezgetni!

1. Ne habozz, havazz!

A téli sportok szerelmese vagy, és alig várod a leghidegebb évszakot? Akkor ki ne hagyd az idei Hó-Show kiállítást és a Fridge Fesztivált, amikre november 21-e és 24-e között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban látogathatsz el. A Hó-Show kiállítás immár 22. alkalommal nyitja meg a téli síszezont. Megjelenik több sportszergyártó márka, mint például a Fundango, a HEAD, a LEKI vagy a BOLLÉ, valamint téli utazási ajánlatok között is válogathatsz.

A Fridge Fesztivál leglátványosabb programja, a ski-doo (motoros hószán) verseny, ahol a sportág kitalálójától az élvonalbeli versenyzőkig több rider is bemutatkozik. Az esti koncertek fellépői közt szerepel például a Hősök, a Belga, a PASO, a Mary Popkids, az Irie Maffia, a Cabonfools, Paul Kalkbrenner, Example, Dj Wire, Pendulum és Doctor P & Krafty Mc is.

További infók: www.fridge.hu, www.hoshow.hu

Fridge0.jpg ()2. Készülj a szezon utolsó nagy futására!

Ha lételemed a futás, talán már te is készülsz a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra, ami november 16-17-én kerül megrendezésre. Szenzációs szezonzáró futóbulinak is nevezhetjük, hiszen idén ez lesz az utolsó nagyszabású futórendezvény ezen a környéken, sőt, valószínűleg az egész országban is.

Érdekesség, hogy 2012-ben az eddigi legnagyobb részvételi létszámmal, összesen 3748 nevezéssel zajlott a 9. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton. Ez összesen 5125 célba érkezést jelent a távok valamelyikén, ami abszolút rekord az esemény történetében – annak ellenére, hogy az időjárás nem nagyon kényeztette a futókat, néhány percre derengett fel csak a nap a felhők mögött. Csak a vasárnapi félmaratonon 2540 futó indult.

További infók és nevezés itt! 

3. Add át magad a tánc élvezetének!

Ha azt hallod, Carmina Burana, talán neked is az iskolai énekórák jutnak eszedbe, és valami dereng erről a darabról. Igazunk van? Akkor most itt az idő, hogy felidézd, milyen csodás zeneműről van szó: a Szegedi Kortárs Balett november 5-én, este 7 órától a Művészetek Palotájában adja elő a Carmina Buranához készült táncjátékát. 

carmina2.jpg ()„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. A sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát; a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról” – mondta Juronics Tamás, a darab koreográfusa. 

További infók és jegyvásárlás: www.mupa.hu

4. Ízek, színek, illatok – téged is várnak a Márton-napi finomságok!

Van már programod november 9-ére, szombatra? Akkor szervezd át egy kicsit, hogy beleszagolhass és belekóstolhass a Márton-napi finomságok világába a Vajdahunyadvárban! Az egésznapos, családi rendezvényen ínycsiklandó ludas falatokkal, illatos borokkal, megelevenedő népi hagyományokkal, kézműves foglalkozásokkal, tollfosztóval, Márton-napi totóval, különleges vártörténeti sétával, gyűjteménylátogatással, játékos tárlatvezetéssel, zenével, mesével és tánccal várják a kicsiket és a nagyokat a városligeti Vajdahunyadvárban.

További infókért, programért és jegyinfóért katt ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X