Főoldal > AKTUÁLIS > Szeged nyerte az V. Theodora Magyar Kupát!(x)

Szeged nyerte az V. Theodora Magyar Kupát!(x)

0

Írta:

Idén sem múlt izgalmak nélkül a Theodora Magyar Kupa, amely a világ pólótörténetének

Idén sem múlt izgalmak nélkül a Theodora Magyar Kupa, amely a világ pólótörténetének alighanem leghosszabb kupadöntőjének folytatása, hiszen 1923-ban rendeztek először ilyen eseményt. A klasszikus értékek megőrzése mellett a kupa nevét adó Theodora ásványvizet palackozó Kékkúti Ásványvíz Zrt. számára az is rendkívül fontos, hogy segítségével a sportolók jobb teljesítményt nyújthatnak, hiszen a megnövekedett fizikai igénybevétel esetén nagy segítség lehet a kiemelkedően gazdag ásványianyag-tartalommal rendelkező Theodora ásványvíz.

nagy.jpg ()

A verseny esélyesének sokan a Szolnoki Dózsát gondolták, akik ráadásul hazai pályán játszhattak és sikerült is a döntőbe jutniuk, ahol azonban a Szeged lehengerlő játékkal utasította őket a dobogó második fokára. A szurkolók először akkor kaptak a fejükhöz, mikor Kiss Csaba egy óriási bombával nyitotta a mérkőzést, de utána sem nyugodhattak meg, hiszen a szegediek nem álltak le a gólgyártással 4-0-ig. Ezután időt kért a szolnoki csapat, de így is 7-2-vel fordultak a következő félidőre.

nagy2.jpg () 

A folytatás nagy kérdése volt, hogy fel tud-e állni a Dózsa, de hamar érkezett a szegediek csattanós válasza: dr. Molnár Tamás szerezte a szünet utáni első gólt. Innentől kezdve rettentő nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak. 1:20-szal a vége előtt Vincze Balázs odaadta a mobilját kollégájának, hiszen egy mobil azért elég fontos ahhoz, hogy elázzon. Bár a végén kissé kiengedtek a szegediek, így is magabiztosan, 9-5-re nyerték az V. Theodora Magyar Kupát.

nagy3.jpg ()
A hölgyeknél sokkal szorosabb mérkőzésen végül 10-9-re a dunaújvárosi gárda kerekedett felül a címvédő Eger csapatán.

A döntő érdekessége volt még, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is Wölfinger Barnabás üvegművész készítette el a győzteseknek járó különleges Theodora Magyar Kupa üveg serleget, így a legjobb csapatok ismét egy lenyűgöző műalkotással emlékezhetnek a kiérdemelt győzelemre.

 További információ: www.theodoramagyarkupa.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X