Főoldal > AKTUÁLIS > Miért érné be kevesebbel?(x)

Miért érné be kevesebbel?(x)

0

Írta:

A hús a szervezet számára fontos fehérjéket, vitaminokat, zsírokat és vasat tartalmaz, azonban ü

A hús a szervezet számára fontos fehérjéket, vitaminokat, zsírokat és vasat tartalmaz, azonban ügyelni kell arra, hogy megfelelően elkészítve és az ajánlott mennyiségeket betartva fogyasszuk.

A legjobb választás természetesen a friss hús, ám ha nincs időnk vagy energiánk a sütéshez-főzéshez, kézenfekvő megoldás lehet egy, az ízlésünknek megfelelő felvágott választása.

A hűtőpultok kínálatában számtalan késztermék csábítja az érzékeinket, azonban tudatos vásárlóként fontoljuk meg döntésünket és a kiválasztott termék alapvető jellemzői (csomagolás, íz, illat, mennyiség, szavatosság) mellett fordítsunk figyelmet annak összetevőire is.

Tippek a tudatos választáshoz:

  • Aranyszabályként elmondható, hogy minél több adalékanyag és víz található egy-egy termékben, annál alacsonyabb a fehérjetartalma, így az élvezeti értéke lehet megfelelő, de tápanyagtartalma alacsonyabb.
  •  Az előre csomagolt termékeknél vizsgáljuk meg a súly-szelet arányát és törekedjünk az arany középút kiválasztására.
  •  Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, így válasszuk ár-érték arányban a számunkra legmegfelelőbb terméket. Figyeljünk, hogy a termék legyen értékes, ne a csomagolás.
  •  A húskészítmények mellé mindig fogyasszunk bőségesen friss zöldségeket, ha szendvicset készítünk, válasszunk hozzá teljes kiőrlésű pékárut és lehetőleg sovány tejtermékeket.

szendvics3cut.jpg ()
Mint látható, kis figyelemmel és körültekintéssel nemcsak ízletes fogásokat készíthetünk percek alatt, de az egészségünkért is tehetünk minden egyes étkezésnél, sőt, pénztárcánk is örülni fog.

A Kométa hisz ezekben az értékekben, így szlogenje nem véletlenül: Az íz a közös szenvedélyünk, a jó ár, a közös felelősségünk!

További információk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X