Főoldal > AKTUÁLIS > Dobj el mindent, és ragadd meg párod kezét a Föld óráján!

Dobj el mindent, és ragadd meg párod kezét a Föld óráján!

mobilpárkapcsolatszerelemszextechnika
0

Írta:

E napon arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják le a

E napon arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják le a nem létfontosságú lámpákat és elektromos berendezéseket, és ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A Durex, a világ vezető szexuális jóléti márkája arra ösztönzi az embereket, hogy használják ki ezt az elektronikától mentes alkalmat, és a sötétben töltött egy óra alatt kerüljenek ismét igazán közel párjukhoz.
 

A technológia vívmányai napjainkban nagy szerepet játszanak abban, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket, ugyanakkor sok esetben éppen ezek miatt távolodunk el egymástól. A mai szerelmespárok életében, akik többet foglalkoznak elektronikus eszközeikkel, mint egymással, a különböző kütyük előbb-utóbb az intimitás útjába állnak. Ez lehet az oka annak a szomorú ténynek is, miszerint az emberek 20%-kal kevesebbet szeretkeznek manapság, mint 2000-ben.
Az előző feltevést támasztja alá az az adat is, miszerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek 20%-a használta már okostelefonját szeretkezés közben, vagy az, miszerint a Twitter felhasználóknak általában rövidebbek a párkapcsolatai, mint azoknak, akik nincsenek regisztrálva a közösségi oldalon .

Sőt, ennél még meghökkentőbb eredményeket mutat az az angol felmérés, amely szerint a megkérdezettek 12%-a felvette telefonját, tízből egy olvasott el üzenetet és több mint 5% Facebookozott már valaha szeretkezés közben.

Ezek után jogos a kérdés, hogy a technika valóban lohasztja a szerelem utáni vágyat?

par2.jpg ()Tény, hogy a telefonok, laptopok, TV-k és iPadek okozta egyre növekvő függőség ahelyett, hogy összehozná az embereket, inkább távolabb sodorja őket egymástól.
 

Március 29-e ezért jó alkalom arra, hogy ne csak a fényeket, hanem a különböző kütyüket is mind mellőzük. Jelentkezzünk ki és kapcsoljuk le az elektronikus eszközeinket, szabaduljunk ki a technika bűvköréből, és engedjük, hogy sötétbe boruljanak a képernyők, elaludjanak a fények, hogy így a párok mindenütt újra egymásra találjanak.

Egy elgondolkoztató kisfilm segítségével szeretnénk cselekvésre ösztönözni az embereket. A videó magunkhoz hasonló párok rövid történetét mutatja be, akik annak ellenére, hogy fizikailag egymás mellett vannak, a képernyők okozta bűvölet miatt mégis óriási köztük a távolság.

„A technika által okozott függőség valós problémákat vet fel nemcsak a közvetlen emberi kapcsolatokban, de a szerelmespárok egymáshoz való viszonyában is. Napjainkban ugyanis egyáltalán nem ritka látvány, hogy egy romantikus vacsora alkalmával a párok okostelefonjaikat nyomogatják, ahelyett hogy egymással foglalkoznának, és élveznék az együtt töltött értékes időt. Ez valószínűleg sajnos a hálószobában sincs máshogy” – nyilatkozta Sipeki Vivien, a cég márkamenedzsere. „Ezért érezzük fontosnak, hogy a Föld órája és a film segítségével felnyissuk kicsit az emberek szemét, és arra ösztönözzük őket, hogy a cyber világ helyett inkább a valóságot válasszák és éljék meg szerelmüket.”

A kisfilm egy szenvedélyes felhívás arra, hogy a párok elszakadjanak a képernyőktől és a valós érzelmeikre koncentráljanak. Szenteljenek időt a szerelmeskedésnek és egymásnak, adják át magukat az előjáték élvezetének.

„A Föld órája tökéletes alkalom a párok számára, hogy egy órán keresztül kizárólag egymással foglalkozzanak. Mi egyebet lehetne tenni a sötétben, ami ennyire energiatakarékos és egyben energetizáló?!” – tette hozzá Ukonwa Ojo, nemzetközi marketing specialista.

Legyen az idei Föld órája az első lépés afelé, hogy a szerelmesek újra közeledni kezdjenek egymáshoz – kapcsoljatok ki, hogy beinduljatok!

A Föld órája esemény időpontja: 2014. március 29. 20:30-21:30 óra

www.earthhour.org 

 

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Bükfürdő

Ilyen egy igazán pazar hétvége Bükfürdőn

Írta:
0

Nemrégiben megújult a Greenfield Hotel Golf&Spa: belső tereik felújításra kerültek, újjászületett spa- és wellnessrészlegük, szobáik új, modern és elegáns külsőt kaptak. Ennek apropóján látogattunk el Bükfürdőre, hogy meglessük, milyen egy igazán pazar külsővel rendelkező hotelben eltöltött hétvége.

Kövess Facebook-on!
X