Főoldal > AKTUÁLIS > Híd az üzlet és a technológia között (X)

Híd az üzlet és a technológia között (X)

0

Írta:

Akárcsak a világ, a CEU Üzleti Iskolájának IT menedzsment mesterképzése is átalakult, vá

Akárcsak a világ, a CEU Üzleti Iskolájának IT menedzsment mesterképzése is átalakult, választ adva a kor követelményeire, vagy akár meg is haladva azokat. Erről beszélgettünk Georgiu Achilles-szel, a CEU Üzleti Iskolájában működő IT menedzsment program igazgatójával.

Ez a képzés nem a programozásról szól, hanem az informatika irányításáról és arról, hogy hol van az IT helye a vállalaton belül. Az informatikust megtanítjuk arra, hogy hogyan mutassa meg az IT értékeit a vállalat többi vezetőjének, az üzletembert pedig arra, hogy mit rejt az informatikának nevezett fekete doboz – így mindkettejükből kiváló vezető lehet.

Ez az egyetlen olyan program a térségben, ahol a hallgatók az Egyesült Államokban is elismert, mesterszintű diplomát kapnak (és angolul tanulnak), és a képzés felépítése is meghatározó. Az Európai Bizottság nemrégiben – több mint 1000 felsőoktatási és vezetői kurzus közül – válogatta be programunkat azon 21 legalkalmasabb jelölt közé, amelyeket könnyen tovább lehetne fejleszteni az e-vezetési készségek oktatásának irányába, amelyre igen nagy szükség van az iparban.

1.jpg ()

A programban a technológia által lefedett komplex területet holisztikusan közelítjük meg. A cél nemcsak az, hogy elméleti tudásra tegyenek szert a hallgatók, hanem a tudás alkalmazásának képességére is. A képzés sikerének egyik kulcsa, hogy a tanárok és a vendégelőadók megfelelő arányban érkezzenek az akadémikus és az üzleti világból, lehetőséget teremtve a hallgatóság számára az esetleges eltérő vélemények ütköztetésére, illetve minden egyes elméleti elem valóságos, üzleti szintű interpretációjára, adaptációjára.

Manapság minden második informatikai vezető inkább gazdasági tudással és múlttal rendelkezik, mintsem műszakival. Tehát a megújult program ezeknek a szakembereknek is szól, hidat képezve az üzlet és a technológia világa között. A képzésen részt vevők olyan tudásra tesznek szert, amelynek segítségével áthidalhatják az üzlet és a technológia közötti szakadékot, bármekkora legyen is az. Mi biztosítjuk számukra azokat az eszközöket, amelyekkel megépíthetik a szükséges pilléreket, az pedig már a hallgatókon múlik, hogy maga a híd mekkora terhelést bír majd.

További információk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X