Főoldal > AKTUÁLIS > Nyáresti könnyű vacsora csirkéből, színes salátával (x)

Nyáresti könnyű vacsora csirkéből, színes salátával (x)

0

Írta:

Érdemes ilyenkor könnyen és gyorsan beszerezhető friss hozzávalókat választani. A csirkemell vagy csirkecomb

Érdemes ilyenkor könnyen és gyorsan beszerezhető friss hozzávalókat választani. A csirkemell vagy csirkecomb ideális hozzávaló lehet, mert egy-egy fantáziadús receptötlettel, praktikával isteni vacsorát készíthetünk belőle. A csirkét készítsük kevés olajjal, mellé tálaljunk zöldségeket, így alacsony energiatartalmú, magas tápértékű fogással zárhatjuk a napot.

Ötletünk nyári estékre

Készítsünk könnyű csirkevacsorát színes salátával. Használjunk zöldsaláta alapot – ma már sok boltban kaphatók előkészített, egyszerű salátakeverékek. A zöldsalátát változatossá tehetjük, ha 3-4 zöldséggel gazdagítjuk. Pirítsunk serpenyőben hosszú, vékony szeletekre vágott cukkinit, sárgarépát, karikákra vágott céklát, ezeket lehűtve adjuk a salátához. A csiperkegombát vagy a paradicsomot nyersen is hozzáadhatjuk a keverékhez. Máris kész a gusztusos és gazdag salátánk, amit családunk, vagy a baráti vendégsereg is boldogan belapátol majd. A zöldségeket olívaolaj és balzsamecet keverékével locsoljuk meg és forgassuk át alaposan. Ha ezután hiányolunk még valamit a sok zöldség mellől, morzsoljunk rájuk egy kis fetasajtot.

maggi.jpg () 

A csirkét többféleképpen elkészíthetjük. Piríthatunk serpenyőben csirkemell csíkokat, amiket aztán a salátába keverünk, de szeleteket is kisüthetünk serpenyőben. Jó megoldás a Maggi Szaftos csirke steak alapja: a Papirusz® fűszerpapírba csomagoljuk az enyhén klopfolt csirkemell szeleteket, és olaj hozzáadása nélkül serpenyőben oldalanként 5-5 perc alatt készre sütjük őket. A fűszerpapírnak köszönhetően a csirke omlósra, szaftosra sül és finom ízt kap. Ha különleges, üde ízt szeretnénk, válasszuk a Maggi Omlós Fűszeres citromos csirkesült alapját, ezzel sütőben készíthetjük el a csirkecombokat.

Jó étvágyat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X