Főoldal > AKTUÁLIS > Egykori sminkese elárulta Diana hercegnő szépségtitkait

Egykori sminkese elárulta Diana hercegnő szépségtitkait

arcápolásDiana hercegnősminkszépségsztár
0

Írta: and

Diana nevének hallatán mindnyájan a hercegnő tragikus sorsára gondolunk, de számos pozitív dolog is esz&

Diana nevének hallatán mindnyájan a hercegnő tragikus sorsára gondolunk, de számos pozitív dolog is eszünkbe jut vele kapcsolatban, hiszen maga volt a báj, az elegancia, sőt, sokak számára a tökéletes nőt testesítette meg.

Frizuráját, öltözködését és természetes hatású sminkjét is milliók próbálták utánozni – ez utóbbiért Mary Greenwell volt a felelős jó ideig, aki 1991-ben, a Vogue magazin fotózásán dolgozott először együtt a hercegnővel. Ő segített kitalálni azt az egyszerű, de szép és természetes hatású külsőt Dianának, amire a világ örökké emlékezni fog.

A sminkmester a közelmúltban, egy külföldi magazinnak adott interjúja során emlékezett vissza a hercegnőre, az ő szépségtitkaira, illetve arra az időszakra, amikor megismerkedtek. „A legistenibb, legédesebb nő volt, akivel valaha is találkoztam. Óriási megtiszteltetést jelentett számomra, hogy a leendő királynővel dolgozhatok együtt” – mesélte Mary, aki később, a beszélgetés során „csodának” is nevezte Dianát.

Elmondása szerint Károly herceg felesége nagyon nyitott és készséges volt a közös munka során, még a kék szemceruzáról is hagyta magát lebeszélni, aminek a használata Mary szerint nagy hiba kékszeműeknél. A sminkmester szerint Diana tudatos nőként élt, aki azzal is tisztában volt, milyen hatása lehet egy jó frizurának, szép sminknek és az egészséges bőrnek.

diana2.jpg ()Ami pedig ez utóbbit illeti, általában nem csodaszerekkel és varázsformulákkal érte el, hogy mindig tökéletesen nézzen ki, hanem odafigyeléssel és megfelelő szépségápolással. „Elalvás előtt mindig lemosta a sminkjét. De az is hozzájárult bőrének szépségéhez, hogy visszafogta az alkoholfogyasztást” – magyarázta.

Majd elmondta, hogy a sminkelést arctisztítással és egy könnyű hidratáló felvitelével kezdték, amit a hercegnő arcszínéhez tökéletesen passzoló alapozó követett. Korrektort használtak a kisebb bőrhibák elfedéséhez, és a szemkörnyék kiemeléséhez, majd jöhetett a szempillaspirál, egy leheletnyi rózsás arcpirosító és a rúzs.

Egy másik cikkből kiderül, hogy a britek imádott hercegnője rendszeres sporttal is tett azért, hogy bőre tökéletes legyen. Minden reggel 7-kor kelt, hogy edzéssel kezdhesse a napot, emellett nagyon figyelt étrendjére is. Ezen kívül mindig betartotta a tiszítás-tonizálás-hidratálás folyamatait, kedvencei a glicerines tisztító szappan és a rózsavizes arctonik voltak.

Érzékeny bőrét otthon is gyakran kényeztette hidratálókkal, és saját maga által készített arcmaszkokkal. Ehhez nem drága dolgok kellettek neki, hanem csak néhány alapanyag a konyhájából, például avokádó, tojásfehérje, citromlé, méz vagy uborka.

„Szerintem mindannyian tanulhatnánk Dianától, aki imádott kísérletezni a sminkekkel. Nekünk is ki kellene próbálnunk új dolgokat, és nem kellene mindig azzal foglalkoznunk, hogy ezt vagy azt az életkorunk miatt felkenhetjük-e magunkra” – tette hozzá Mary. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X