Főoldal > AKTUÁLIS > Két nap, egy éjszaka (12): Jótékonysági vetítés a Hősök Tere mozgalomjavára

Két nap, egy éjszaka (12): Jótékonysági vetítés a Hősök Tere mozgalomjavára

0

Írta:

 A vetítésre 1500 Ft-os áron elővételben is vásárolhatók jegyek az Uránia honlapjá

 A vetítésre 1500 Ft-os áron elővételben is vásárolhatók jegyek az Uránia honlapján, illetve személyesen a mozi jegypénztárában. A film vetítését beszélgetés követi a Hősök Tere szervezésében.

A Két nap, egy éjszaka az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje, mely egyetlen hétvége történetét meséli el. Sandra (Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái meggyőzésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

<1.jpg ()

A belga Dardenne-testvérek az elmúlt másfél évtizedben az európai művészfilm egyik legjelentősebb alkotóivá váltak. Alkotásaik – köztük a Lorna csendje és a Srác a biciklivel – elsőként Cannes-ban mutatkoznak be, ahonnan mindig díjjal távoznak. Legújabbjuk, a Két nap, egy éjszaka főszereplőjéül a kortárs francia mozi legnagyobb csillagát, a gyönyörű Marion Cotillard-ot választották. A hollywoodi filmekben (Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Éjfélkor Párizsban) is gyakran szerepet vállaló Oscar-díjas színésznő legnagyobb szakmai sikerei, a Piaf és a Rozsda és csont után ismét ledöbbentően hiteles és igazán emlékezetes alakítást nyújt.

 

A Két nap, egy éjszaka október 23-tól látható országosan a hazai mozikban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X