Főoldal > AKTUÁLIS > Török hagyományok modern köntösben (x)

Török hagyományok modern köntösben (x)

0

Írta:

15, 500, 2014, 900, 70, 20, 15.000.000; számok, amik mesélni tudnak. A Rudas fürdőt a 15. században a török h&

15, 500, 2014, 900, 70, 20, 15.000.000; számok, amik mesélni tudnak.

A Rudas fürdőt a 15. században a török hódoltság alatt építették. A közel 500 éves épület megérett a felújításra, és 2014 szeptemberében már megújult külsővel és egyedi homlokzattal díszíti a Duna part világörökséggé nyilvánított részét. Ahhoz, hogy elnyerje a török hagyományokat tükröző, azonban mégis modern formáját, 900 m3 betont használtak fel, és naponta 70 fő fáradozott azon, hogy többek között egy 20 fős jakuzzit alakítson ki a tetőszinten, majd a medencék és a medenceterek oldalát 15.000.000 db mozaikkal kirakja.

Azonban a történetnek itt még korán sincsen vége.

Teljesen megújult a nappali kórház és a Juventus kádosztály, ahol különféle gyógykezeléseket lehet igénybe venni, hogy megelőzzük a problémát vagy kigyógyuljunk a betegségeinkből és elfelejtsük a fájdalmat. Nagyon fontos, hogy a teljes terület akadálymentes, így a mozgáskorlátozott vendégek és betegek is kiélvezhetik a gyógyító szolgáltatásokat.

rudas.jpg ()

A wellness részleg exkluzív külsővel méltán öregbíti majd a Rudas fürdő hírnevét. Ezt az új részét 3 szintes kialakítással álmodták meg a tervezők. A földszinten 4 medence található, míg az emeleten dunai panorámás éttermet rendeztek be terasszal, amely kínálatát török különlegességek tarkítják. A tetőszintre a már említett 20 fős jakuzzi készült, amiről bátran kijelenthető, hogy a világ legszebb panorámájú medencéje. A pihenőtérrel és az egyedi kialakítású bárral minden igényt kielégítő lazulás biztosított a vendégeknek.

Az újdonság hevében természetesen nem szabad megfeledkezni a világhírű török részről sem, amit ezentúl a megfelelő jegytípus megvásárlásával bármelyik egyéb fürdőrészlegről gond nélkül meg lehet közelíteni. Vigyázat! Továbbra is érdemes résen lenni, és figyelni a napokat, hiszen itt a muszlim fürdők hagyományainak megfelelően hétköznapokon továbbra is szigorúan külön fürdőznek a nők és a férfiak. Hétvégeken már nem csak kötényt illik viselni, így bátran elindulhatnak a párok is egy időutazásra az épület 500 éves részébe.
Nem szabad keseregni akkor sem, ha nappali teendőink nem teszik lehetővé, hogy ellátogassunk a török kori műremekbe, hiszen a Rudas fürdő, a budapesti fürdők között egyedülállóan, pénteken és szombaton éjszaka is nyitva tart.

Végezetül, pedig 3, 2, 1, ami már nem a mese, hanem a visszaszámlálás a megújult Rudas fürdőbe való induláshoz.

További információk: http://www.rudasfurdo.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X