Főoldal > AKTUÁLIS > Jane Fonda 77 évesen is bátran visel átlátszót

Jane Fonda 77 évesen is bátran visel átlátszót

alakdivatszépségsztártrend
0

Írta: and

 Jane Fondát évek, sőt, évtizedek óta úgy ismerjük, mint az egészséges életmó

 
Jane Fondát évek, sőt, évtizedek óta úgy ismerjük, mint az egészséges életmód élharcosa, és most ennek köszönheti, hogy évtizedekkel tűnik fiatalabbnak a koránál. A kétszeres Oscar-díjas színésznőt a washingtoni Kennedy Centerben, egy vacsorán fotózták le, ahol kifogástalanul nézett ki átlátszó csipke ujjú estélyijében.
 
A sztár valósággal ragyogott, és bár nem néz ki 77 évesnek, azt korábban sem tagadta, hogy az idő múlását érzi. „Az idő előrehaladtával látom magamon, hogy képes vagyok jobban értékelni a kis dolgokban lévő szépséget. Talán azért, mert most már jobban odafigyelek mindenre. Úgy érzem, egy kicsit mindennek a részévé tudok válni, például hiperérzékeny lettem az emberek örömére és bánatára” – írta Jane Fonda.

janefonda2.jpg ()
 
Mint arról korábban mi is írtunk már, 1982-ben jelent meg aerobik videokazettája, ami valóságos fitnesz forradalmat robbantott ki: divatba jött a zenés aerobik, és a sportklubokat elözönlötték a cicanadrágos, lábszármelegítős, színes pólós, mozogni vágyó nők.
 
Jane számára pedig még napjainkban is legalább olyan fontos a mozgás, ha nem fontosabb, mint amilyen akkoriban volt. „Hiszek a fitneszben. Akár fiatal vagy, akár idősebb, kezdő vagy haladó, szerintem a rendszeres sportnak nagy szerepe van abban, hogy hosszú, boldog életet élj” – osztotta meg filozófiáját egy külföldi lap munkatársával.
 
„Az, hogy rendszeresen sportolok, meditálok, és kiterjedt szociális hálóm van, szintén annak a kulcsa lehet, hogy hogyan öregszem meg” – tette hozzá. De azt sem tagadja, hogy számos plasztikai műtéten esett már át, a mellplasztikától az arcfiatalító beavatkozásokon át egészen a szeme alatti karikák eltávolításáig.
 
Ezekkel viszont nem az volt a célja, hogy huszonévesnek akarjon látszani, hanem az, hogy kicsit tompítson az idő múlásának kellemetlenségén, miközben természetes vonásait azért meg tudja őrizni.
 
janefonda3.jpg ()„Nem bánom, hogy plasztikáztattam, de elsősorban nem ezekkel a műtétekkel szeretnék fiatal maradni, hanem sok sporttal. Jógázom, erősítő edzéseket végzek és kardiózom, például rengeteget sétálok, biciklizem és ellipszistrénerezem” – mondta.
 
Majd hozzátette, hogy csípő- és térdműtétei után a kissé kíméletesebb mozgást választja, és ha úgy érzi, valami nem megy, akkor azt nem erőlteti. Ami pedig az étkezéseket illeti, diéta helyett inkább odafigyel arra, hogy rendszeresen kerüljön friss gyümölcs, zöldség és sovány hús a tányérjára.
 
Jane Fondát a sport mentette meg
 
Életmentőnek nevezte a rendszeres edzéseket korábban a sztár, ugyanis elmondása szerint a sport segített neki abban, hogy legyőzze az anorexiát, a bulimiát, a depressziót, és három válása miatt érzett kilátástalanságot. „A mozgás mindig célt ad nekem, endorfint termel, és hozzásegített az egészséges testkép kialakításához is” – nyilatkozta korábban a színésznő.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X