Főoldal > AKTUÁLIS > Marilyn Monroe a Max Factor új arca

Marilyn Monroe a Max Factor új arca

arckozmetikumszépségsztár
0

Írta: and

 Marilyn Monroe már több mint fél évszázada nincs köztünk, mégis őt választotta nemr&

 
Marilyn Monroe már több mint fél évszázada nincs köztünk, mégis őt választotta nemrég reklámarcává a Max Factor. A cég idei reklámkampányában arra helyezik a hangsúlyt, hogyan alakult át a makeup segítségével a kis Norma Jeane Mortenson azzá a vörös ajkú, platinaszőke szexszimbólummá, akit ma is Marilyn Monroe néven emleget az egész világ.
 
Az énekes- és színésznő annak idején, még a negyvenes években a Max Factor termékeit is használta, ezek segítségével alakult át dívává, sminkjeivel pedig nemcsak egy időszakra, hanem későbbi irányzatokra is befolyással bírt.
 
„Marilynnek köszönhetjük, hogy a vörös ajkak, a tökéletesen alapozott, krémesen puha bőr és az erősen kihúzott szemek a negyvenes évek leghíresebb divatja lett. És ez összességében egy olyan smink, ami azóta is folytatja diadalmenetét a szépség- és divatiparban” – nyilatkozta a Max Factor globális kreatív dizájn vezetője, Path McGrath.
 
marilyn2.jpg ()A sztárt egyébként nemcsak csodás sminkje, hanem nőies alakja miatt is csodálták. Vonalaival sokáig nem törődött komolyabban, de húszas évei táján elkezdett odafigyelni az étkezésre és arra, hogy tornával és súlyzós edzésekkel őrizze alakját. Minden reggel 10 percet edzett, elmondása szerint kifejlesztett egy olyan gyakorlatsort, ami neki bevált, hiszen nemcsak átmozgatta az egész testét, és frissebben is kezdte a napot egy kis mozgás után.
 
Ami az étkezést illeti, Marilyn sokáig nem foglalkozott azzal, mit eszik és mennyit. Később viszont oda kellett figyelnie a rendszerességre és a mértéktartásra is. Reggelire szeretett tejet és tojást fogyasztani, ebédre valami kiadósabb húsos lakomát nyers zöldségekkel, például répával, ami az egyik kedvence volt, vacsorára viszont már csak valami egész könnyűt evett. Ami pedig az édességeket illeti, a jégkrém volt a kedvence: visszajáró vendég lett Wil Wright fagyizójába.
 
A híresség egyébként 2014-ben a hatodik volt a Forbes magazin azon listáján, ami az elhunyt hírességeket jövedelmük szerint rangsorolja – a becsült összeg, amit a színésznő tavaly keresett, körülbelül 11 millió angol fontnak felel meg.
 
Marilyn és a férfiak
Egyik fő szépségtitkának a szerelmet tartotta, de az 1962-ben elhunyt énekes-színésznő mégsem volt túl szerencsés a férfiakkal. Kétszer ment férjhez – a baseball-játékos Joe DiMaggióhoz, illetve Arthur Millerhez –, és John F Kennedy elnökhöz és fivéréhez, Roberthez fűződő viszonyáról is sok pletyka keringett. A sors iróniája, hogy a világ egyik legszebb nőjének tartott híresség egyedül, boldogtalanul halt meg. Arról pedig megoszlanak a vélemények, hogy halála baleset vagy öngyilkosság volt-e.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X