Főoldal > AKTUÁLIS > Hozd magad egészséges egyensúlyba! [x]

Hozd magad egészséges egyensúlyba! [x]

0

Írta:

A legfontosabb dolgok, amiket mindig tartsunk szem előtt: 1.    Egészséges táplálkozásSok zö

A legfontosabb dolgok, amiket mindig tartsunk szem előtt:

1.    Egészséges táplálkozás
Sok zöldség, sok gyümölcs, fehér húsok, halak, teljes kiőrlésű gabonák, rostokban gazdag élelmiszerek. Nem nagy erőfeszítés odafigyelni, hogy inkább ezek kerüljenek az asztalra. A helyes táplálkozás hatására szervezetünk, fittebb, energikusabb és egészségesebb lehet.

Tippünk: Egy finom Cézársaláta, akár ebédre, akár vacsorára. Minden benne van, és nagyon finom!

2.    Rendszeres mozgás
A mozgás oldja a mindennapi stresszt, feltölt energiával, boldogsághormont szabadít fel. Tehát ha fáradt vagy se hagyd ki! Nem fontos edzőterembe menned, otthon is tornázhatsz egyet, de az is megteszi, ha a gyerekkel gyalog mentek haza az oviból, vagy a tavaszi napsütésben bringával jársz dolgozni. Így még a friss levegő is segít abban, hogy a szervezeted igazán jól érezze magát. Szereted a jó zenét? A tánc is mozgás, lehet, neked az jön be.

Tippünk: Próbáld ki a futást. Igazán jó érzés, és mindent átmozgat. Mi a friss levegőn ajánljuk!

3.    Elég pihenés
Szervezetünknek szüksége van a pihenésre. A 8 óra alvás, még egy felnőtt test számára is fontos. Ilyenkor regenerálódik a testünk, és ehhez időre van szüksége. Természetesen mindenki érzi, hogy pontosan mennyi pihenést igényel a szervezete, ezért te is biztosan érzed, mennyit kell aludnod. Figyeld meg, mit igényel a tested.

Tippünk: Az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb, próbálj meg éjfél előtt ágyba bújni, és inkább reggel ébredj korábban.

4.    Folyadékbevitel
A legfontosabbat a végére hagytuk, hogy biztosan megjegyezze mindenki. Mivel a testünk 70% -a víz, így a folyadékpótlásra nagyon oda kell figyelni.  Minimum napi 2 l folyadékra van szükségünk a testünk megfelelő működéséhez. Melegben, nagyobb testi igénybevételnél ennél többre is szükséged lehet.
A kávé és a dohányzás vizet von ki a szervezetből. Tehát ha rendszeresen kávézol, vagy dohányzol, ne feledd, még több folyadékra van szükséged.

A legjobb, ha vizet iszol, ezt mindenki tudja, de azért nem biztos, hogy egész nap jól esik csak a sima víz. Ha unod, ne cukros üdítőre válts, hanem próbáld ki az új Apenta Light italokat! . Bűntudat nélkül fogyaszthatod, hiszen nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, így egyáltalán nem hizlal. Természetes, picit szénsavas ásványvízzel készül, így valódi szomjoltó, és különleges izgalmas ízekkel csábít.
Ananász-grapefruit, citrom-gyömbér, málna, alma-áfonya, az ember nem is tudja, melyiket kóstolja.

Tippünk: Barátnős/csajos ebédnél válaszd a kellemes málna ízű Apenta Light italt. Edzés után az ananász-grapefruit ízesítésűvel tudsz felfrissülni, pihenéshez a citrom-gyömbér igazi telitalálat, ha pedig csak úgy innál valamit, próbáld ki az alma-áfonya ízűt. Persze rád bízzuk.

Szerintünk mindegyik finom, üdítő és frissítő, bármikor fogyasztod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X