Főoldal > AKTUÁLIS > Közösen egy teljesebb életért (x)

Közösen egy teljesebb életért (x)

0

Írta:

Az alapító, dr. Csányi Sándor mellett az alapítvány vezetősége, kuratóriumi tagjai s minden t

Közösen egy teljesebb élet felé

Az alapító, dr. Csányi Sándor mellett az alapítvány vezetősége, kuratóriumi tagjai s minden támogató szervezet és személy elhivatottan kiáll a mellett az elgondolás mellett, hogy a társadalomban lényegi változásokat csak hosszú távú, kitartó és mindenre kiterjedő segítségnyújtás révén lehet elérni. Ennek vált Európában is egyedi példájává az alapítvány munkássága.

Közösen egy teljesebb élet felé

Az alapítvány működésének különlegessége, hogy a gyermekeket 10 éves koruktól kezdve egészen a végzettségük megszerzéséig támogatják, bevonva az egész családjukat. A támogatás magában foglal önismereti képzést, tehetséggondozást, nyelvi kurzusokat, középiskolai, egyetemi felvételikre és érettségire való felkészítést. Emellett a gyermekek számítástechnikai képzésben, közösségi programokon, tematikus táborokban és kulturális programokon vesznek részt.

Közösen egy teljesebb élet felé

A gyerekek közösen nőnek fel és tanulnak 10–14 éven keresztül, valós közösséget alkotva. Lehetőségek tárházát és egy más életminőséget ismernek meg, a megszerzett tudást pedig az élet minden területén kamatoztathatják.

Csanyi_nap13.jpg ()

„A hátrányos helyzet egyik legsúlyosabb jellemzője a kapcsolatnélküliség, ezért a képességek fejlesztése és a tehetséggondozás mellett ennek megszüntetésére is törekszünk. A csányisok között az évek során barátságok szövődnek, melyet az azonos célokért küzdő társak egyazon közösséghez való tartozása és a pozitív élményének folyamatos megélése erősít. Biztos vagyok abban, hogy az Életút Program 10–14 éve alatt kialakult kapcsolatok, barátságok egy életre szólóan jelentenek támaszt, segítséget támogatottjainknak” – mondta el dr. Radoszáv Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója.

Csanyi_nap15.jpg ()

Az alapítvány eredményességét igazolja, hogy az eltelt idő alatt a támogatott diákok száma meghaladta a 300 főt. A gyermekek 32-szer látogattak el külföldre nyelvtanulás és ismeretszerzés céljából, mely utazások során összesen 77 480 kilométer távolságot tettek meg. 124 nyelvvizsgát szereztek, és 55 000 foglalkozásokkal és képzésekkel eltöltött óra áll mögöttük. Idáig 2 gyermek szerezte meg végzettségét, és lépett tovább a munka világába.

 További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X