Főoldal > AKTUÁLIS > Így találod meg életed párját! – segít a self coaching

Így találod meg életed párját! – segít a self coaching

coachinglélekpárkapcsolatself coachingszerelemtanácsadás
0

Írta: and

Megtalálni életünk párját bizony igen nehéz. Viszont a hozzá vezető úton sokat segíthet a

Megtalálni életünk párját bizony igen nehéz. Viszont a hozzá vezető úton sokat segíthet a self coaching! Ahogy az álomalak eléréséhez (link az előző cikkhez), most az ’Igazi’ megtalálásához hívjuk segítségül Vásárhelyi Juditot, a Business Coach Kft. executive coachát.

Szeresd meg magad, és megszeretnek!

Ha már jó ideje nincs partnered, jó, ha egy kis önvizsgálatot tartasz! Vajon mi lehet az oka ennek? Megtettél minden tőled telhetőt, hogy ezen az állapoton változtass? Nosza, gondoljuk végig együtt! „Mielőtt komolyan nekiállna valaki párt keresni, az első és legfontosabb lépés, hogy szeresse meg önmagát!” – kezdi Vásárhelyi Judit. „Ha valaki önbizalomhiánnyal küzd, akkor nehezen fog olyan fiút találni, aki felfigyel rá! Kezdjük el megismerni, és megszeretni magunkat! Nem tudunk jó képet mutatni magunkról, ha nem szeretjük a tükörképünket. Sok egyedülálló nőnél a fürdőszoba is sötét, hogy ne lehessen semmit se jól látni! De ha belenézel a tükörbe, és nem szereted a képet, amit látsz, akkor hogy várhatod, hogy ebbe a ’nemszeretem’ képbe beleszeressen valaki? Az önutálat egy idő után kiül az emberre, és elriasztja a potenciális jelölteket is.”

Lista az erősségekről

Ahhoz, hogy meg tudd szeretni a tükörképed, az kell, el tudd fogadni magad, és hogy ne egy bombázót akarj látni a tükörben! Judit azt tanácsolja, hogy ehhez gondold végig, mik az erősségeid, és azokat hangsúlyozd! Ha tudatában vagy az erősségeidnek, akkor már megtettél egy fontos lépést. Ha igéző a szemed, akkor úgy fesd ki, hogy elterelje a figyelmet a hosszú nyakadról. Ha szép a hajad, engedd ki, így nem számít, hogy szeplők pettyezik a vállad. Ha formás lábad van, viselj szoknyát, így nem tűnik fel, ha a kelleténél gömbölyűbb a csípőd. Ha tudatában vagy az erősségeidnek, és ügyesen hangsúlyozod azokat, akkor egyre jobban fogod érezni magad a bőrödben. Ha önbizalomhiánnyal küzdesz, kérd meg a barátaidat és családtagjaidat, hogy írjanak egy tízes listát arról, hogy mit szeretnek benned, figyelembe véve a külső és belső tulajdonságaidat. Ezalatt írj te is egy saját listát. Meglátod, hogy milyen sok egymástól eltérő, de pozitív visszajelzést fogsz kapni. Rakd el a listákat, és minden egyes alkalommal, amikor épp alámerülnél az önsajnálatba, hogy téged nincs miért szeretni, vedd elő a papírokat, és töltődj fel belőlük!

lovecoach2.jpg ()

Te vagy a megoldás kulcsa!

Ha túlzottan a problémádra összpontosítasz, akkor bizony még az is előfordulhat, hogy nem veszed észre a már egy ideje az orrod előtt ácsorgó lovagot. Vásárhelyi Judit ezért azt tanácsolja, hogy koncentrálj a jelenre, és éld tudatosabban a napjaidat! „Élj meg minden napot új lehetőségként! Tudomásul kell venned, hogy az állapotod megváltoztatásáért neked, magadnak kell tenned! Ha nincs párod, gondold végig, hogy rád tudnak-e találni egyáltalán a fiúk? Teremtesz-e lehetőséget az ismerkedésre? Jársz-e olyan helyekre, ahol alkalom adódhat találkozni egy szimpatikus fiúval? Ha a napjaidat csak a munkahelyed és az otthonod közötti ingázás színesíti, hétvégenként pedig a barátnőiddel dévédéztek, akkor eléggé megnehezíted a dolgodat.” A változás első lépéseként fogalmazd meg, hogy milyen fiút szeretnél magadnak. Ha segít, írd is le! Sorolj fel mindent, ami számít neked! Így könnyebb lesz a párodra lelni! Ha számodra fontos, hogy komoly, megbízható fiút találj, akkor olyan helyekre járj, ahol jó eséllyel ilyen srácokkal találkozol. Ha egy filmbolond srácot keresel, akkor járj művész mozikba, ha egészségtudatosat, akkor fitneszterembe, ha sportosat, akkor közösségi futásokra. Hidd el, ha meg tudod fogalmazni, mit szeretnél, akkor nagyobb eséllyel fogod megtalálni! És ha alkalmat is teremtesz rá, akkor az a bizonyos zsák is megtalálja majd a foltját.

A self coaching hatalma sorozat első részét itt olvashatod!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X