Főoldal > AKTUÁLIS > Már csak egy hét és indul a strandidény

Már csak egy hét és indul a strandidény

0

Írta:

Hajdúszoboszlón, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található, hamarosan nemcsak a Gyógyfürdőben és az Aqua-Palace fedett élményfürdőben, hanem a szabadtéri strand medencéiben is fürdőzhetsz és elmerülhetsz a felüdülés élményeiben.

Mártózz meg az élményekben

Ha pihenésre és élményekkel teli kikapcsolódásra vágysz, akkor kiváló úti cél lehet számodra Hajdúszoboszló. Az alföldi kisváros jelenleg madárcsicsergéstől hangos egész nap és a virágba borult fák, színpompás tulipánágyások között sétálva teljesen átadhatod magad a relaxálás élményének, a gyógyvízben való fürdőzést követően. E kedvező hatású élményeket csak fokozhatod, ha szaunázással és masszázsok általi kényeztetéssel egészíted ki pihenésedet.

A jó időre való tekintettel már most is élvezheted a szabadtéri fürdőzésnek minden előnyét, hiszen a gyógyfürdőben akár 5 medencében is megmártózhatsz az áldásos hajdúszoboszlói gyógyvízben. Illetve ha még nem tudnád, akkor a szabadtéri fürdőzés lehetőségei tovább bővülnek április 30-án, hiszen ismét megnyitja kapuit a strandfürdő is.

A strandnyitás napján esti programként ajánljuk a Hungarosparty strandnyitó rendezvényt, melyen az idei évben fellépnek Janicsák Veca, Majka & Curtis, Dér Heni, Kasza Tibi.

Kóstoló a helyi ízekből, hagyományokból

Ha a tavaszi hónapokban Hajdúszoboszlóra utazol, akkor ízelítőt kaphatsz a térségi hagyományokból, ízekből a helyi és környékbeli rendezvényeken. Hajdúszoboszló a hortobágyi pusztától félórányi járásra található így kiemelten ajánljuk a tavaszköszöntő Szent György-Napi Kihajtás, valamint a Bio és Kézműves Vásár rendezvényeket, ahol az élő pásztor hagyományok és a hortobágyi ízek megismerése mellett, kirándulhatsz a kisvasúttal, meglátogathatod a Pusztai Állatparkot és a Hortobágyi Vadasparkot is.

Hajdúszoboszlón a Tájházak Napja és a Gazdaház Hete programokon ismerkedhetsz meg a dédanyáink, nagymamáink által végzett tevékenységekkel. Készíthetsz aszalót, gyertyát, szappant és rongyszőnyeget is. Megismerkedhetsz a hagyományos paraszti étrenddel, megtanulhatod, hogyan készíts száraztésztát, vagy süss saját készítésű kenyeret. A hajdúsági ízekből további ízelítőt kaphatsz a Hajdúszoboszlói Girllétel- és Sörfesztiválon, ahol grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatsz. A májusi strandélményeket még emlékezetesebbé teheti egy ízletes grill vacsora, hideg sör és remek zenés-táncos programok kíséretében.

A részletes programkínálatról és kedvezményes szállásajánlatokról további információ a hajduszoboszlo.hu oldalon, valamint a facebook.com/hajduszoboszlo.a.feludulohely oldalon található.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X