A flavanolokban gazdag kakaó segíthet a memóriaproblémákkal küzdő emberek agyi működésének javításában – állapították meg olasz kutatók.
Ugyanez az antioxidáns található meg a csokoládéban, a teában, a szőlőben, a vörösborban és az almában is – írja a Health Day.
Az említett ételek mind csökkentik a demencia kialakulásának kockázatát. Ezt pedig minél korábban jó elkezdeni – mondják a szakemberek. A megfelelő étkezés mellett fontos a kardiovaszkuláris rizikófaktorok ellenőrzése, a rendszeres mozgás és a súlykontroll.
Ebben az összefüggésben úgy tűnik, hogy a kakaó rendszeres fogyasztása – annak flavanaol-tartalma miatt – hatékonyan javítja a szív és az agy működését és védi meg azokat a különböző betegségektől.
A flavanolok ugyanis segítenek az agy megfelelő működésében, megvédik az agysejteket, javítják az agy anyagcseréjét és a vérkeringést.
Forrás: OrientPress Hírügynökség